Ileana Burnichioiu (Facultatea de Istorie și Filologie), Maria Popa (Facultatea de Științe), Laura Cetean Voiculescu și Ioan Lazăr (Facultatea de Drept și Științe Sociale) sunt cei patru profesori considerați de studenții de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia ca fiind cei mai ”tari profi” ai instituției, din acest an. În urma voturilor acordate, ei vor primi distincția de „Profesor Bologna” în cadrul Galei ce are loc în perioada 9-11 mai, la București.
Gala Profesorului Bologna este organizată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Titlul de ,,Profesor Bologna” este oferit exclusiv de studenți – cei mai îndreptățiți să își arate aprecierea față de profesorii care s-au remarcat prin metodelor de predare și învățare adaptate la nevoile și interesele lor.
”În criza de valori în care societatea în care trăim se afundă tot mai adânc, nevoia de a găsi și a promova modele autentice din universitățile românești ne-a determinat să îi căutăm și să îi scoatem la lumină pe acei profesori care reușesc să își lase amprenta asupra dezvoltării fiecărui student care participă la cursurile lor, care au amfiteatrele pline fără să facă prezența, care sunt deschiși întotdeauna la dialog și care nu pun la îndoială faptul că noi, studenții, merităm și suntem pregătiți pentru un sistem educațional mai bun. Pe acești profesori noi îi numim ”Profesori Bologna” sau ”Profi Tari” și considerăm că ei ar trebui să fie etalonul pe care fiecare profesor din universitatea românească ar trebui să îl atingă. Le mulțumim acelor profesori care, de 7 ani încoace, de când a avut loc prima ediție a galei, ne fac să sperăm că la un moment dat Învățământul Centrat pe Student va fi o realitate în fiecare sală de curs a fiecărei universități din România”, a declarat Cristi Popescu, vicepreședinte Educațional ANOSR.
Potrivit organizatorilor, studenții din toată țara au avut la dispoziție 5 săptămâni să își nominalizeze profesorii preferați, după care studenții evaluatori pregătiți de ANOSR să recunoască profilul Profesorului Bologna au participat incognito la cursuri ale profesorilor nominalizați, le-au luat interviuri studenților și, ulterior, profesorilor, pentru a se asigura că distincția ajunge doar la acei profesori care îl merită pe deplin.
Dintr-un total de peste 700 de nominalizări, titlul a fost acordat unui număr de 109 de profesori din cele mai importante universități din România.
Între profesorii de la universitatea albaiuliană premiați în cadrul edițiilor anterioare a Galei Profesorului Bologna se află: Deaconu Sorin, Dragolea Larisa, Joldes Remus, Muntean Andreea, Socol Adela (care au obținut premiul în anul 2010) și Butiu Cătălina, Cordoș Mălina, Hurbean Ada, Miruna Tudorașcu (premiate în anul 2011).
25 Comentarii
Daca e sa lăsam pe „mâna” studentilor sa faca o asemenea alegere („profi tari”), atunci e clar.
Vor fi sau au fost alesi profesorii care:
– nu prea vin pe la cursuri
– vin la cursuri dar discuta politica sau sport
– nu pica pe nimeni
– dau note mari pt. notiuni putine
– sunt intelegatori cu cei inapti
– s.a.
Iar ies toti papagalii sa isi dea cu parerea despre profesori si UAB. Ba idiotilor, voi inca nu ati inteles ca UAB incepe sa fie tot mai mult un brand in orasul asta si chiar in Transilvania? Inca nu ati inteles ca UAB este poate cel mai bun „produs” al orasului asta de dupa Revolutie? Inca nu ati inteles bai ineptilor ca UAB contribuie la cunoasterea si recunoasterea internationala a orasului in care si voi traiti? Mai lasati-ma cu cretinariile voastre ca deja m-am saturat sa tot improscati cu noroi in sistemul de invatamant, fie el universitar sau preuniversitar. Eu sa fiu in locul lui Breaz, sau a lui Sandea, m-as interesa personal cine sunteti si v-as da in judecata pentru calomnie la adresa sistemului de invatamant si la adresa celor doua institutii (UAB si ISJ).
@Ghitosu cel SLAB
„Eu sa fiu in locul lui Breaz, sau a lui Sandea, m-as interesa personal cine sunteti si v-as da in judecata pentru calomnie la adresa sistemului de invatamant si la adresa celor doua institutii (UAB si ISJ).”
Pai tocmai pentru asta nu poti sa fii in locul lui Breaz sau Sandea: esti SLAB!
Esti gata sa apelezi la cenzura. Esti adeptul „pumnului in gura”. Esti depasit de notiunea de democratie!
BRAVO ! Ai pus punctul pe I !
In tara orbilor, cel cu un ochi, ii imparat!
Din fericire, cititorule pe nume Horea, profesorii facultatii de drept merita pe deplin distinctia, si vorbesc in cunostinta de cauza :P, asa ca cel putin in privinta lor nu ai dreptate
GDC, prea „onoratul” Decan al Facultatii de Drept, din „renumita” Universitate „1 Aprilie”, din Alba-Iulia, implicat pana peste gat in PSD(apropiuat a lui Rus Ioan), a fost un student exmatriculat din Fac dfe Drept din Cluj-Napoca, ca a furat, a fost prins copiind, si a trebuit sa mearga la Bucuresti, ca sa-si faca Facultatea. Ca in zicatoarea, „pestele de la cap se impute”, si poate ca „cititorul Horia”, stie el ce stie! Totusi Universitatea exceleaza in a da DIPLOME, de „Doctor Honoris Causa”, unor „Tzapi puturosi”, urmasii bisericii, care au tinut romanii in dobitocie!
@GDC
Eu („cititorul” Horea, si nu Horia!) eram pe punctul de ati da dreptate.
Iata insa ca intervine dl. Ghita, mai documentat si cu mai multe argumente. Asa ca …
Ar fi bine daca oamenii AR VORBI DOAR IN CUNOSTINTA DE CAUZA. Trebuie sa se stie ca acesti profi NU au fost pur si simplu doar votati de unii studenti care asteapta note bune sau asa ceva. La inceput unii au facut nominalizari. Apoi, la cursuri si seminarii au mers, in `inspectie`neanuntata studenti din Liga, dar de la alte domenii decat ale profilor. Dupa care, fiecare prof a dat si un interviu in care a trebuit sa raspunda despre cum vede colaborarea profesor-student, ce alte activitati are cu studentii – cercuri studentesti, reviste, sesiuni de comunicari, proiecte de cercetare, cum vede pregatirea de azi a unui student, ce pareri are despre sistemul actual, ce ar schimba si de ce etc. La final, din 8 nominalizari in univ, au ajuns sa fie alesi doar 4.
s-au nominalizat de catre stud lor, apoi au fost verificati la cursuri de altii care i-au audiat si care i-au intervievat pe diverse teme si activitati pe care le au cu studentii.
Criteriul principal a fost IMPLICAREA!
eu ma rezum la a spune doar atat: sunt tari profesorii de aici sunt cei mai tari, iar asta se vede in ceea ce produc ei, iar ei produc:
-cei de la drept oameni care executa ordine si simuleaza decizii nu oameni care aplica legea si iau deciziile juste si temeinice, cei de la filologie produc pe banda rulanta exemplare ca patapievici care zice ca romania e un excrement de tara cei de la …din pacate cam astea sunt rezultatele acestor profesori, de altfel tari ei asa sunt foarte tari.
1. De ce nu spuneti direct ca este vorba despre Ganfalean exmatriculatul? (aviz dlui Ghita). O penibilitate de om, intr-adevar, de care univ ar fi bine sa scape.
2. De ce credeti ca toti profesorii sunt la fel si ca nu exista oameni foarte pasionati care-si fac si datoria?
3. De ce nu intrati in sali sa-i audiati? este liber accesul, cu mare placere v-ar primi unii din cei nominalizati. Sigur v-ati schimba parerea. Singurii care nu-i agreeaza pe cei nominalizati sunt cei care nu-i cunosc (intre ei se afla, binenteles, si studentii chiulangii) sau invidiosii. pe trei dintre ei ii cunosc si sunt niste oameni care dau tot ce au mai bun pt studentii si profesia lor.
E pacat ca aveti atatea prejudecati si nu faceti nicio diferenta.
Daca ar fii numai Ganfalean, mai treaca-mearga, dar ce spuneti de Ioan Bele, cel care in íunie ´90, a preluat de la General Maior Matesoiu(fostul Inspector Sef, al Politiei Alba), trupele de derbedei din Alba, imbracati in minieri cu salopete si casti de pe Valea Sebesului, si cu bani din „Fondul Libertatea”, i-a dus la Bucuresti, „sa omoare studentii”, sau de Mihai Pascaru, actualmente „Mare PeNaL”, care, cu nevasta judecator, si proaspat concediat, din Judeteana UTC(ca s-a desfintat), lauda de mama focului, minierii, pe Bele si pe Matesoiu, ca atunci in „semn de doliu” pentru PCR-ul mort, purta sarmanul si barba!
Daca ar fii numai Ganfalean, mai treaca-mearga, dar ce spuneti de Ioan Bele, cel care in íunie ´90, a preluat de la General Maior Matesoiu(fostul Inspector Sef, al Politiei Alba), trupele de derbedei din Alba, imbracati in minieri cu salopete si casti de pe Valea Sebesului, si cu bani din „Fondul Libertatea”, i-a dus la Bucuresti, „sa omoare studentii”, sau de Mihai Pascaru, actualmente „Mare PeNaL”, care, cu nevasta judecator, si proaspat concediat, din Judeteana UTC(ca s-a desfintat), lauda de mama focului, minierii, pe Bele si pe Matesoiu, ca atunci in „semn de doliu” pentru PCR-ul mort, purta sarmanul si barba!Acum doar poarta mustata, in memoria lui Stalin!
Poate explica si Domna Cabulea, in limbajul ezact al matematicii(limba lui Dumnezeu), importanta distrugerii de catre sotul ei, impreuna cu Popa de la TRANSAVIA, a „Cimitirului Cetatii Alba-Carolina”, de pe Str. Tudor Vladimirescu, ca sa-si poata trage cate o vila in buricul targului! Sunt curios unde sau depozitat pitrele funerare vechi de vreo 300 ani!
Intr adevar d ra Burnichioiu se implica foarte mult.Sunt renumite party urile de la dansa de acasa cand e o gazda primitoare pentru studentii sai.Asta inseamna sa fi popular.Cat despre istorie…
mare dreptate ai Doiana, sa nu ma ziceam de afinitatea crescuta pentru sexul opus.
Mai ho, mai lasati-o in pace cu insinuarile voastre. Sa va fie rusine! Pt cei care cunosc cu adevarat sunteti foarte infecti in denigrarea voastra. Si nu cred ca sunteti studenti, poate faceti parte din acei ratati pe care i-a picat (destui de-a lungul vremii), i-a scos din sala daca au copiat sau i-a criticat de-a lungul timpului – incercand de fapt sa-si faca treaba. Faptul ca e comunicativa si lucreaza cu colegii sau studentii – indiferent daca sunt baieti sau fete – nu cred ca ar trebui interpretat intr-un mod atat de josnic.
Ea nu a vrut sa fie aici si, daca ar putea, s-ar sterge din lista asta, n-are nevoie sa se vada in asa ceva sau sa o comenteze toti prostii. Si mai bine ati cauta-o in alte liste, de ex. a celor care au castigat in ultima vreme proiecte, sa vedeti pe ce loc este, sau sa vedeti ce reviste (inclusiv pt stud din tara), ce conferinte, ce proiect, ce voluntariat la monumente. cautati pe pagina lor, diam.uab.ro, si vezi cate face.
Hai, la munca, nu la barfa!
Doina, rămâi la doine, că la critică nu te pricepi. Citeşte ce au scris Radu, Mădă, Viorella şi V. Baic. Mai ales V. Baic! Individia sau frustrarea te apasă când nu ştii ce vorbeşti. Cine vrea să înveţe istorie, o poate face şi are cu cine, totul e să nu pierzi vremea la bârfe. Dacă aştepţi ca un prof să tragă de tine, află că nu eşti buricul pământului. Cât priveşte profesoara menţionată, site-ul departamentului şi pagina de facebook arată că se mai ocupă de studenţi – vezi revista studenţească, excursiile şi campaniile de voluntariat. Şi nu e singura, dar numai pe ea o pomeneşti… Despre ceilalţi profesori ce bârfe mai ştii? Ce slăbiciuni au? Că e important pentru unii.
„află că nu eşti buricul pământului” – exact atitudinea profului din Romania care s-a trezit peste noapte la catedra-n universitate cu pile si cu doctorat copy-paste: el e buricul pamântului, nu studentul. acesta din urma primește si el o bruma de atenție dacă are prieteni unde trebuie. ia intrebati-i pe unii din lista asta cum si-au trecut rudele prin facultate – mai mare rusinea, câta milogeala si mascarada. ce sa mai credem despre felul in care au ajuns si ei unde sunt acum.
sunt si profesori adevarati la uab, dar putini. si aceia nu sunt, nu vor fi pe liste.
„sunt si profesori adevarati la uab, dar putini. si aceia nu sunt, nu vor fi pe liste”.
Cunosc si eu personal pe unii, adevarati profesionisti modesti, si ii cunosc inca, de cand, lucrau in productie pe la stat, la Centrul de Calcul Alba, in Invatamant, pe care ii respect! De fapt si ca am luat in deradere tot clerul ortodox, nu inseamna ca nu sunt preoti pe care ii respect! Este unul Pintea in Alcala de Henares, pecat din Parohia Lopadea Noua, ca nu se putea intretine, ajungand singurul Preot din Spania care si-a construit Biserica, s-a inteles cu Consiliul Bisericesc, asupra inpartirii veniturilor Parohiei, si-a luat numai ce i se cuvenea, si nu a vrut, sub nici un motiv, sa se atinga in interes personal de banii bisericii!
Dac-ar sti studenții aia care au votat… Dar lor ce le pasa, pana la urma: ei si-au luat cinciu’, ca, dacă le dai lotul cel mare loazelor cu pile, trebuie sa le dai si „amaratilor astora” ceva si uite așa studenții-și plătesc taxa, profii-și iau salariul si Alba Iulia are universitate.
Ganfalyan,reprezentantul avocatului poporului in trei judetze_ de el e vorba intrebare
…dupa cum inteleg eu, in oricare dintre scoli nu isi au rostul astfel de copetitii ,…. de care pe care,…cu totii ar trebui sa fie foarte buni, cu totii ar trbui sa fie iubitori si sa-si cunoasca menirea ,…iar atita vreme cit vom lua succesul sau spoila personala ca scop, nu ne vom elibera de frica, fiindca dorinta de a nu reusi naste in mod obligatoriu teama de a nu izbuti…Iata pentru ce cred ca tinerii si profesosorii n-ar trebui sa invete cultul, personalitatii, cultul succesului.Dorinta aceasta de marire duce la concurenta, la dusmanie, la invidie si implicit la suferinta umana…fara folosinta de impacare a celor multi…
Lucrurile astea sunt subiective, ceea ce pentru unii inseamna ceva, pentru altii s-ar putea sa fie altceva. Oricum, in invatamant e necesara o adevarata reforma, si nu carpaceli a la Caragiale. Nivelul studentilor in general, in aceste vremuri, e slab si atunci ce mai vorbim…
Comentariile sunt oprite