Rămâi conectat

Curier Județean

34 de unităţi administrativ-teritoriale, în pericol de poluare cu nitraţi agricoli

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În urma controalelor efectuate anul trecut în judeţ, specialiştii Oficiului Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice Alba pe linia respectării Directivei nitraţilor, s-a constatat că 34 de unităţi administrativ – teritoriale sunt vulnerabile la poluare cu nistraţi din surse agricole. Şeful OSPA Alba, Aurel Todoran, a declarat că s-a efectuat identificarea numărului de animale şi a presiunii de azot pe unitatea de suprafaţă, fiind necesară monitorizarea dejecţiilor acolo unde există între 8 – 100 de vite mari, iar acestea sunt zonele cu risc de accident.
Pe de altă parte, OSPA Alba a reamintit agricultorilor importanţa efectuării studiilor pedologice şi agrochimice pentru terenurile pe care le deţin, în scopul îmbunătăţirii calităţii solului. În urma studiului, specialiştii OSPA vor dispune măsuri ameliorative pentru creşterea fertilităţii solului şi vor fi stabilite culturile care se pretează să fie însămânţate pe aceste terenuri, pentru ca agricultorii să obţină producţii agricole superioare. Aurel Todoran a salutat elaborarea proiectului Legii solurilor, care va asigura cadrul legal pentru protejarea solurilor.
În altă ordine de idei, el a lăsat să se înţeleagă că nu-şi explică motivul pentru care salariile personalului OSPA Alba au fost reduse cu 25 la sută conform actului normativ pentru reducerea cheltuielilor bugetare, deoarece OSPA nu este finanţat de la bugetul de stat, asigurându-şi fondurile necesare funcţionării din surse extrabugetare, prin autofinanţare. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MARȚI: Pictorul Eugen Măcinic, aniversat la „Primăvara în culori”, seară culturală la Sebeș. Omagiu adus scriitorului Radu Stanca

Ziarul Unirea

Publicat

în

MARȚI: Pictorul Eugen Măcinic, aniversat la „Primăvara în culori”, seară culturală la Sebeș. Omagiu adus scriitorului Radu Stanca Ne revine plăcerea de a vă invita la seara culturală „Primăvara în culori”, eveniment prin care îl vom aniversa pe pictorul Eugen Măcinic și ne vom reaminti cu nostalgie versurile poetului Radu Stanca. Coincidența fericită o reprezintă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea