Rămâi conectat

Curier Județean

3000 de pensionari îşi cer în instanţă drepturile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri dimineaţă, imediat după ora 11.00, la Tribunalul Alba, Secţia „Litigii de Muncă” au fost depuse primele dosare prin care aproape 3000 de pensionari din Alba solicită, prin intermediul avocaţilor liberali, drepturile cuvenite pentru grupele I şi II de muncă, potrivit Legii 218/2008. Miile de pensionari vor fi reprezentaţi în instanţă de avocaţii Emil Popescu, Cornel Berindei, Angelica Mocan şi Gelu Nistea. Avocaţii Emil Popescu şi Cornel Berindei au declarat că procesul urmăreşte eliminarea inechităţilor între pensionarii încadraţi în grupele I şi II care au ieşit la pensie înainte şi după intrarea în vigoare a Legii 218 şi că aceşti oameni sunt îndreptăţiţi, din punct de vedere legal, să-şi ceară drepturile. Reprezentantul pensionarilor, Vasile Făgădar, a ţinut să precizeze că grupul de iniţiativă a pensionarilor cu grupele I şi II de muncă s-a adresat liberalilor după ce în 2009 o petiţie pe aceeaşi temă, adresată Prefecturii Alba, a rămas fără nici un răspuns concret.
Delegaţia, formată din circa 20 de persoane, liberali (Simion Creţu, Florin Roman, Simone Albani, Gabi Pleşa, Rareş Buglea) şi pensionari au ajuns la Tribunalul Alba cu câteva sute de dosare sub braţ. La Tribunal au fost primiţi de preşedinta Cornelia Mureşan, care i-a informat că la registratură se pot procesa doar 150 de dosare maxim, pe zi. „În acest ritm, procesarea dosarelor ar dura cam 12 zile. În acest interval, pensionarii care nu şi-au primit drepturile cuvenite grupelor I şi II de muncă, pot continua să se înscrie pentru proces, cu actele doveditoare, la filialele PNL din teritoriu sau la Alba Iulia” a precizat vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, unul dintre iniţiatorii campaniei de recâştigare a drepturilor băneşti ale pensionarilor.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea