Rămâi conectat

Curier Județean

300.000 de lei pentru internet wireless în spațiile publice din Blaj. Patru contracte, obținute de o singură firmă

Adela Spătar

Publicat

în

Până în prezent, municipiul Blaj nu a avut o platformă care să asigure accesul liber la serviciile de internet în spațiile publice. În acest sens, Primăria a finalizat patru contracte, obținute de către o singură firmă pentru amplasarea unor puncte de acces la internet wireless.

Primăria Blaj investeşte aproape 300.000 de lei într-un proiect care vizează amplasarea unor puncte de acces la internet în locurile publice din municipiu.

Administraţia locală a finalizat recent un număr de patru proceduri publice de achiziţie care vizează următoarele contracte: achiziţionarea a 11 puncte de acces de exterior în valoare de 59.400 lei; achiziţia de servicii informatice şi de comunicatii pentru funcţionarea unui sistem cu 100 de beaconi fizici de exterior şi 20 virtuali în spaţiile publice în valoare de 197.000 de lei; achiziţia a patru puncte de acces de interior pentru suma de 5.200 de lei şi achiziţia a 100 beaconi fizici şi 20 beaconi virtuali pentru care se va plăti valoarea de 18.000 de lei. Un beacon este dispozitiv în formă de disc, care emite un semnal bluetooth.

Toate cele patru contracte au fost obţinute de firma Radof Soft SRL Blaj. Proiectul în ansamblu are ca obiect ”implementarea conceptului de interacţiune cu cetăţenii şi turiştii”, Primăria municipiului Blaj neavând în prezent o astfel de platformă care să asigure accesul liber la serviciile de internet în spaţiile publice.

”Componentele aferente arhitecturii şi serviciilor de smart city oferite de municipalitate trebuie să fie bazate pe o platformă şi un serviciu de Internet Security prin care utilizatorii să îşi poată securiza conexiunile la Internet şi să îşi poată proteja datele de atacuri şi intruziuni externe. Serviciul trebuie să ofere control asupra utilizării conexiunii Internet şi să permită limitarea sau blocarea accesului utilizatorilor către anumite tipuri de conţinut, site-uri sau aplicaţii”, se precizează în caietul de sarcini aferent procedurii privind achiziţonarea punctelor de acces. Întregul sistem ar urma să aibă standarde înalte de securitate astfel încât să blocheze viruşii şi mailurile spam ”protejând instantaneu atât calculatoarele şi serverele din reţea, cât şi dispozitivele mobile ce utilizează Internetul”.

”Dintre beneficiile esenţiale pentru cetăţeni platforma şi serviciul de Internet Security trebuie să permită: cât mai multe filtre de securitate pentru traficul fix şi mobil, incluzând protecţie împotriva atacurilor de tip DDoS, phishing şi cryptolocking; traficul prin punctele de acces Wi-Fi fixe şi eventual mobile instalate în cadrul programului municipalitatii să fie curăţat de viruşi, malware şi conţinut maliţios; dispozitivele conectate şi datele celor care se conectează sa fie protejate împotriva intruziunilor şi atacurilor cibernetice”; se mai susţine în documentul menţionat.
Serviciile informatice şi de comunicaţii pentru funcţionarea unui sistem cu 100 beaconi de exterior şi 20 beaconi virtuali în spaţiile publice sunt necesare, potrivit administraţiei locale, pentru promovarea dialogului şi interacţiunii dintre administraţia publică şi cetăţenii şi vizitatorii oraşului Blaj şi vor cuprinde: o platformă web, cu un modul de “campaign management”, o aplicaţie de mobil (care va purta eventual numele E-Blaj), un integrator de social media, servicii de suport şi instruire şi un modul de raportări şi statistici în timp real. Achiziţiile publice s-au realizat în baza contractului de finanţare cu fonduri europene aferent proiectului ”Municipiul Blaj – Administraţie Publica Eficientă – etapa a II-a”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi în valoare de peste 57.000 lei, 8 permise reținute și 13 infracțiuni constatate în urma acțiunii în sistem integrat, de ieri, a polițiștilor și jandarmilor din Alba

Ioana Neag

Publicat

în

Amenzi în valoare de peste 57.000 lei, 8 permise reținute și 13 infracțiuni constatate în urma acțiunii în sistem integrat, de ieri, a polițiștilor și jandarmilor din Alba Polițiștii și jandarmii din Alba au dat amenzi de peste 57.000 lei și au reținut 8 permise de conducere. Ieri, 18 martie 2024, polițiștii și jandarmii din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea