30 de posturi, de medici şi cadre medicale medii, scoase la concurs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia05Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba se luptă încă cu criza de personal, după ce mai mulţi medici din cadrul instituţiei s-au pensionat sau mai multe posturi au fost blocate. Astfel, în următoarele două luni, vor avea loc o serie de concursuri pentru ocuparea a 30 de posturi. Este vorba despre 7 posturi pentru medici, 14 pentru asistenţi medicali, 6 pentru infirmieri şi 3 pentru registratori medicali.

În cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc astăzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, a fost prezentat calendarul examenelor ce vor avea loc în lunile feburarie şi martie, pentru ocuparea celor 30 de posturi.

ELIT

Este vorba despre 7 posturi de medici şi 27 de posturi pentru cadre medicale medii:

Medici: 1 post de medic cardiolog, pentru care s-a înscris un candidat,  1 post de medic dermatolog (1 candidat înscris), 1 post de medic pentru secţia hematologie (un candidat înscris), 1 post de medic neonatolog (pentru care s-a înscris 1 candidat),  1 post de medic interne (un singur candidat înscris) şi 2 posturi UPU, pentru care s-a înscris un singur candidat. Examenele pentru aceste posturi vor avea loc în datele de 17, 20 şi 26 februarie.

Pentru cadrele medicale medii au fost scoase la concurs 14 posturi de asistenţi medicali, 6 posturi de infirmieri şi 3 posturi de registratori medicali. Pentru concursul de asitenţi medicali s-au înscris 83 de candidaţi, pentru infirmieri sunt 14 candidaţi iar pentru registratori medicali, 64 de candidaţi. Examenele pentru posturile de asistenţi medicali vor avea loc în data de 24 februarie, pentru infirmieri în data de 3 martie, iar pentru registratori medicali în 26 februarie.

Spitalul Judetean de Urgenta Alba conducereAşa după cum a declarat directorul medical dr. Dan Crainic, în momentul de faţă pe secţia de cardiologie a spitalului mai sunt doar 4 medici, după ce doi s-au pensionat.

„Medicii specializaţi, ţintiţi să plece în străinătate”

Conducerea spitalului a spus că se confruntă cu o situaţie dificilă, precizând faptul că în prezent, foarte greu se găsesc medici şi că a încercat pe mai multe căi să găsească doctori pe care să-i aducă la spitalul din Alba, însă majoritatea celor specializaţi iau calea străinătăţii. „Pe lângă publicitatea din presă şi din viaţa medicală, am mers şi pe alte canale.  De exemplu, doamna doctor Rău, şefa secţiei de cardiologie, s-a dus la Cluj, la profesorii cu care colaborează, am dat sfară în ţară din noiembrie, de când ştiam că se desfăşoară examenul de specialitate, tocmai pentru a încerca să racolăm. Dar sunt ţintiţi să plece. La terapie intensivă au încercat colegii de la Aiud să ocupe un post de medic de terapie intensivă, iar medicul primar din Cluj a spus că toţi cei pe care i-a format ca specialişti au contracte cu străinătatea. Deci, cam asta este situaţia cu care ne confruntăm pe anumite specialităţi. Pentru medicină de urgenţă suntem în discuţii cu coordonatorul nostru dr. Bolea de la Cluj de 6 luni de zile pentru a ne furniza ceva informaţii pentru doctori urgentişti care ar vrea să rămână în ţară”, a declarat Nicoleţa Coşarcă.

Managerul spitalului a ţinut să precizeze faptul că medicii care se angajează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba au la dispoziţie, din partea Primăriei municipiului Alba Iulia, locuinţe renovate pe străzile Mesteacănului şi Toporaşilor, precum şi în căminele Universităţii „1 Decembrie 1918”.

Nicoleta Coşarcă, managerul spitalului: „Posturile nu sunt scoase cu dedicaţie. Ne luptăm să ne desprindem de imaginea negativă a organizării concursurilor”

„Vrem să punem la punct o creştere a transparenţei acestor concursuri. Ne-am săturat de marotele concursurilor la care s-au stabilit tarife pe tipul de categorie profesională pentru care se prezintă la concurs. Se vehiculează un fel de bursă a tarifelor şi de trei ani nu facem altceva decât să ne luptăm să ne desprindem de această imagine. La momentul la care considerăm că toată lumea s-a convins că dacă  înveţi iei examenul, reapar periodic aceste informaţii. Într-adevăr gura lumii este slobodă, dar este deranjant în momentul în care 3 ani de zile te străduieşti să impui o anumită rigoare în tot ceea ce se întâmplă, să reapară la fiecare organizare de concurs aceeaşi poveste. Culmea este că nu se desfăşoară în jurul concursurilor pentru cadrele medicale superioare, medici, farmacişti sau biologi, ci pentru cadrele medicale medii”, a declarat Nicoleta Coşarcă, managerul spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Examenele pentru cele 30 de posturi se vor desfăşura la Şcoala Tehnică Sanitară, iar potrivit conducerii spitalului, cel mai probabil acestea vor fi monitorizate video.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

Mihail David, Copreședinte USR PLUS Alba: Mica Unire din 24 ianuarie 1859 a reprezentat temelia statului Români de astăzi

Mihail David, Copreședinte USR PLUS Alba: Mica Unire din 24 ianuarie 1859 a reprezentat temelia statului Români de astăzi Mica… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

matahala 3 februarie 2014 at 15:05

dragut..postul si candidatul:)…..
ca sa nu mai vorbim de faptul ca unii dintre candidati au primit deja locuinte de la primarie in calitatea lor de medici la spitalul judetean.

matahala 3 februarie 2014 at 15:05

dragut..postul si candidatul:)…..
ca sa nu mai vorbim de faptul ca unii dintre candidati au primit deja locuinte de la primarie in calitatea lor de medici la spitalul judetean.

k22 3 februarie 2014 at 15:08

Ha ha ha… va luptati pe dracu ! Toate concursurile sunt „aranjate” la Spitalul Judetean din Alba Iulia ! fablulele astea cum ca toti doctorii iau calea strainatatii sunt abureli gen Crainic…

elys 3 februarie 2014 at 23:47

“Posturile nu sunt scoase cu dedicaţie. Ne luptăm să ne desprindem de imaginea negativă a organizării concursurilor”
Si atunci cum explicati caci la examen la proba scrisa se ia un punctaj minim iar la interviu aproape dublu, (la interviu nu se admit contestatii ) s-a luminat la minte peste noapte probabil!
Succes noilor candidati!( poate aveti mai mult noroc cu monitorizarea video ,daca nu o sa le spuna subiectele inainte de ex. la „dedicati”) Si inca ceva daca aveti sansa sa treceti examenul vedeti cand semnati contractul pe ce post-sectie il semnati ptr. ca s-ar putea dupa cateva zile sa va treziti ca lucrati pe alta sectie deoarece acolo unde ati vrut a avut altcineva „dedicatie”

adela 5 februarie 2014 at 13:20

Ce tot vorbiti de corectitudine .M-am lovit de concursuri pentru ocuparea postului de medic in spital. Toate posturile sunt cu dedicatie.D-na manager Cosarca vorbeste povesti.Scoate posturi numai pentru rude(nora) cunostinte,fiii medicilor din spital sau membrii de partid PDL. Nu ai acces pe un post in spital oricat de bun ai fii.Sunt foarte multi medici din Alba Iulia care doresc sa se angajeze in spital dar nu au nici o sansa daca nu o cunosc pe d-na Cosarca.La Oftalmologie nu ai acces numai daca doresc d-na Cosarca si d-na Platon care tine postul pentru fiul sau rezidentul pe post la Aiud .Este mare nevoie de un chirurg oftalmolog dar nu se vrea sa se angajeze desi nimenu nu face operatii din cei 4 medici de la sectia Oftalmologie. Mai vine dr.Tomi din Cluj si mai face cate o operatie. Pe mama a trebuit s-o duc la Cluj sa se opereze pentru ca in Alba exista doar aparate, medici chirurgi oftalmologi nu.Medicii din Alba Iulia pleaca in strainatate sa opereze acolo

Comentariile sunt oprite