Rămâi conectat

Politică Administrație

30 de posturi, de medici şi cadre medicale medii, scoase la concurs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia05Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba se luptă încă cu criza de personal, după ce mai mulţi medici din cadrul instituţiei s-au pensionat sau mai multe posturi au fost blocate. Astfel, în următoarele două luni, vor avea loc o serie de concursuri pentru ocuparea a 30 de posturi. Este vorba despre 7 posturi pentru medici, 14 pentru asistenţi medicali, 6 pentru infirmieri şi 3 pentru registratori medicali.

În cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc astăzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, a fost prezentat calendarul examenelor ce vor avea loc în lunile feburarie şi martie, pentru ocuparea celor 30 de posturi.

Este vorba despre 7 posturi de medici şi 27 de posturi pentru cadre medicale medii:

Medici: 1 post de medic cardiolog, pentru care s-a înscris un candidat,  1 post de medic dermatolog (1 candidat înscris), 1 post de medic pentru secţia hematologie (un candidat înscris), 1 post de medic neonatolog (pentru care s-a înscris 1 candidat),  1 post de medic interne (un singur candidat înscris) şi 2 posturi UPU, pentru care s-a înscris un singur candidat. Examenele pentru aceste posturi vor avea loc în datele de 17, 20 şi 26 februarie.

Pentru cadrele medicale medii au fost scoase la concurs 14 posturi de asistenţi medicali, 6 posturi de infirmieri şi 3 posturi de registratori medicali. Pentru concursul de asitenţi medicali s-au înscris 83 de candidaţi, pentru infirmieri sunt 14 candidaţi iar pentru registratori medicali, 64 de candidaţi. Examenele pentru posturile de asistenţi medicali vor avea loc în data de 24 februarie, pentru infirmieri în data de 3 martie, iar pentru registratori medicali în 26 februarie.

Spitalul Judetean de Urgenta Alba conducereAşa după cum a declarat directorul medical dr. Dan Crainic, în momentul de faţă pe secţia de cardiologie a spitalului mai sunt doar 4 medici, după ce doi s-au pensionat.

„Medicii specializaţi, ţintiţi să plece în străinătate”

Conducerea spitalului a spus că se confruntă cu o situaţie dificilă, precizând faptul că în prezent, foarte greu se găsesc medici şi că a încercat pe mai multe căi să găsească doctori pe care să-i aducă la spitalul din Alba, însă majoritatea celor specializaţi iau calea străinătăţii. „Pe lângă publicitatea din presă şi din viaţa medicală, am mers şi pe alte canale.  De exemplu, doamna doctor Rău, şefa secţiei de cardiologie, s-a dus la Cluj, la profesorii cu care colaborează, am dat sfară în ţară din noiembrie, de când ştiam că se desfăşoară examenul de specialitate, tocmai pentru a încerca să racolăm. Dar sunt ţintiţi să plece. La terapie intensivă au încercat colegii de la Aiud să ocupe un post de medic de terapie intensivă, iar medicul primar din Cluj a spus că toţi cei pe care i-a format ca specialişti au contracte cu străinătatea. Deci, cam asta este situaţia cu care ne confruntăm pe anumite specialităţi. Pentru medicină de urgenţă suntem în discuţii cu coordonatorul nostru dr. Bolea de la Cluj de 6 luni de zile pentru a ne furniza ceva informaţii pentru doctori urgentişti care ar vrea să rămână în ţară”, a declarat Nicoleţa Coşarcă.

Managerul spitalului a ţinut să precizeze faptul că medicii care se angajează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba au la dispoziţie, din partea Primăriei municipiului Alba Iulia, locuinţe renovate pe străzile Mesteacănului şi Toporaşilor, precum şi în căminele Universităţii „1 Decembrie 1918”.

Nicoleta Coşarcă, managerul spitalului: „Posturile nu sunt scoase cu dedicaţie. Ne luptăm să ne desprindem de imaginea negativă a organizării concursurilor”

„Vrem să punem la punct o creştere a transparenţei acestor concursuri. Ne-am săturat de marotele concursurilor la care s-au stabilit tarife pe tipul de categorie profesională pentru care se prezintă la concurs. Se vehiculează un fel de bursă a tarifelor şi de trei ani nu facem altceva decât să ne luptăm să ne desprindem de această imagine. La momentul la care considerăm că toată lumea s-a convins că dacă  înveţi iei examenul, reapar periodic aceste informaţii. Într-adevăr gura lumii este slobodă, dar este deranjant în momentul în care 3 ani de zile te străduieşti să impui o anumită rigoare în tot ceea ce se întâmplă, să reapară la fiecare organizare de concurs aceeaşi poveste. Culmea este că nu se desfăşoară în jurul concursurilor pentru cadrele medicale superioare, medici, farmacişti sau biologi, ci pentru cadrele medicale medii”, a declarat Nicoleta Coşarcă, managerul spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Examenele pentru cele 30 de posturi se vor desfăşura la Şcoala Tehnică Sanitară, iar potrivit conducerii spitalului, cel mai probabil acestea vor fi monitorizate video.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea