Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

27 iunie – Start BiblioVACANȚA! Dinu Olărașu, poet și cantautor român de muzică folk, prezent la primul eveniment din cadrul proiectului, la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna iunie Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba dă startul BiblioVACANȚEI! Copii, tineri, părinți și bunici sunt invitați să participe marți, 27 iunie 2017, ora 17,00, la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, la primul eveniment din cadrul acestui proiect, ce se va derula pe perioada întregii vacanțe. Sub genericul Ateliere lirico-muzicale, cei prezenți vor avea prilejul să se reîntâlnească cu poezia și muzica bună, în centrul evenimentului stând, de această dată, cartea și chitara.

Primul atelier din programul zilei poartă titlul Chitara de-a lungul timpului și va fi susținut de profesorul Daniel Avram. Participanții vor avea prilejul să cunoască evoluția chitarelor de-a lungul timpului și să asiste la demonstrații muzicale susținute la acest instrument.

Programul va continua cu Dialoguri interpretative între poeta Felicia Colda și Școala de Folk, grup de chitariști cu vârste cuprinse între 10-18 ani, de la Palatul Copiilor din Alba Iulia. Grupul este coordonat de profesorul Daniel Avram.

Invitatul special al evenimentului este renumitul cantautor DINU OLĂRAŞU care își va lansa pentru prima dată la Alba Iulia volumul de versuri ,,AN” şi CD-ul ,,BUN”. Cu acest prilej artistul va susține și un recital muzical.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Palatul Copiilor din Alba Iulia și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.

Activitatea face parte din Programul minimal 2017 al bibliotecii – 1. USERS/1.3 Bibliovacanța. Proiectul este coordonat de Monica Avram, bibliotecar la secția de împrumut carte pentru adulți din cadrul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Dinu Olărașu este poet și cantautor român de muzică folk. Scrie primele poezii încă din școala generală. Concomitent învață să cânte la chitară transpunându-și propriile versuri pe muzică. Dinu Olărașu a devenit foarte cunoscut publicului român în scurta perioadă în care a activat în Cenaclul Flacăra condus de Adrian Păunescu. În prezent este autor a peste 10 volume de versuri și are în palmares lansarea a 5 albume de muzică folk. A fost premiat de Uniunea Scriitorilor din România pentru poezie și de Radio România pentru cel mai bun cântec folk, cu melodia N-ai nevoie de foarte multe.

 

 

Informatii suplimentare:

Daniela Floroian, bibliotecar

E-mail: [email protected]

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea