Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

25 mai: Festivalul Luminii la Alba Iulia vine cu workshopuri, ateliere de desen, cântece, expoziţii şi schimb de cârţi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Frumusețea lucrurilor mărunte va fi din nou dezvăluită de cercetașii Centrului Local ”Axente Sever” din Alba Iulia care organizează cea de-a IV-a ediție a Festivalului Luminii, sâmbătă, 25 mai 2013, între orele 21.00 – 23.00.

Ca de fiecare dată, în zona dintre Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan şi Poarta aIII-a a Cetăţii, vor străluci mii de candele în cutiuțe de hârtie (gulguțe) confecționate manual. Timp de două ore, cei dornici să se alăture evenimentului pot participa la activităţi de tip atelier (workshop), precum cel de gulguțe, în care doritorii vor fi învățați să-și confecționeze propria gulguță, atelierul de desen pentru copii, nelipsitele cântece la chitară și multe alte surprize. De asemenea, tinerii pasionați de pictură și desen vor avea ocazia de a-şi prezenta lucrările într-o expoziție în aer liber, Festivalul Luminii fiind un bun prilej de a promova talente locale.

Un element nou, ce apare la această ediţie, este schimbul de cărți. Cercetașii propun acest proiect care implică donarea de cărți în schimbul altora. Tot ce trebuie făcut este să donați o carte alături de un mesaj către viitorul posesor al cărții și puteți lua în schimb orice altă carte care vă atrage. Scopul proiectului este de a aduce un strop de bucurie cititorilor de beletristică, de a găsi cărți noi, prin care să redescopere frumusețea lucrurilor mărunte.

Uneori uităm să ne bucurăm de primăvară, zâmbete și flori, fiind mereu ocupați cu munca sau școala, captivi în monotonie. Sâmbătă, 25 mai, ora 21.00, cercetașii albaiulieni propun 2 ore de relaxare, evadare și redescoperie a lucrurilor mărunte care ne fac să zâmbim.

Evenimentul a apărut prima dată în Cluj, în 2004, atunci numindu-se Seara Viselor Împlinite, când un grup de cercetași au dorit să le reamintească oamenilor de importanța și frumusețea lucrurilor mărunte. Din 2004 și până acest an, festivalul a ajuns sa se desfășoare, la nivel naţional, în sincron, în peste 23 de locații din țară.

Anul acesta, Festivalul Luminii a fost organizat de către cercetași mai devreme în Hunedoara și Deva, pe 18 mai, Bacău pe 19 mai, urmând ca în București, Cluj Napoca, Oradea, Brașov, Timișoara, Arad, Sibiu şi Alba Iulia să desfășoare pe 25 mai.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea