Rămâi conectat

Curier Județean

25 – 26 iulie: ”Descoperă Rowmania” face valuri pe râul Mureș, la Alba Iulia. A treia ediție a competiției de vâslit în canotci, cu Ivan Patzaichin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

rowmaniaAlbaiulienii au ocazia și în acest an să vâslească alături de marele campion Ivan Patzaichin, pe râul Mureș. Cea de-a treia ediție a evenimentului ”Descoperă Rowmania” se va desfășura în perioada 25-26 iulie, în zona Podului rutier peste Mureș – Cartierul Partoș, ieșirea spre Sebeș.

Marele campion Ivan Patzaichin vă invită, cu mic, cu mare, să va înscrieti în competiţia de vâslit în canotci de 10+1, parte a campaniei „Descoperă Rowmania”. Un eveniment care face valuri la propriu, pe Mureș, în care fiecare își poate măsura forțele în aval, într-un concurs care se desfășoară la nivel național.

 ”Indiferent de vârstă, constituție sportivă sau de experiență, te poți alătura campaniei. Participarea la competiția de vâslit în canotci de 10+1 locuri este gratuită, iar câştigătorii concursului vor reprezenta Municipiul Alba Iulia în finala națională „Descoperă Rowmania”, care se va desfăşura pe data de 30 august, la Tulcea.

Anul trecut, competiția „Descoperă Rowmania” a adunat la Alba Iulia peste 25 de echipaje, un număr dublu de participanți faţă de prima ediție.

Vezi AICI cum s-a desfășurat ediția de anul trecut.

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Citiți și FOTO/VIDEO: Pirații din Oarda, câștigătorii Descoperă Rowmania 2014 de la Alba Iulia. Vezi care au fost finaliștii!

 Municipiul Alba Iulia se alătură ca organizator pentru al treilea an consecutiv evenimentului care reunește amatori ai sportului de caiac-canoe, pasionaţi de muzică şi dezbateri pe tema turismului durabil în cadrul unei competiţii de caiac-canoe. Cei interesați se pot înscrie la adresa de e-mail [email protected]. Înscrierile se pot face și la fața locului, în dimineața concursului.

Programul nu a fost definitivat încă, însă vom reveni cu detalii pe măsură ce organizatorii vor oferi informații.

Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primaria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul: Clubului Sportiv Unlimited, AQUA Carpatica, Apelor Române, Apa Nova București şi Radio România.

(C.M.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea