Rămâi conectat

Curier Județean

23 mai: Cea de-a VI-a ediție a Concursului de matematică ,,Profesor Ioan Mariș’’, la Cugir. Detalii despre înscrieri și premii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul-National-David-Prodan-CugirSub genericul M=T+E+E+E+…(Matematica =Teorie +Exercițiu+Exercițiu+Exercițiu+…), Asociația pentru Știință și Progres ,, Pitagora’’, în parteneriat cu Colegiul național ,,David Prodan Cugir organizează în data de 23 mai, începând cu ora 10.00, cea de-a VI-a ediție a concursului de matematică susținut în memoria reputatului profesor de matematică și diriginte  Ioan Mariș.

Potrivit organizatorilor, la concurs poate participa orice elev care se înscrie până pe data de 22 mai 2015, ora 14.00, la sediul Colegiului ,,David Prodan’’, de luni și până vineri, între orele 07.00-15.00. De precizat că fiecare elev se poate înscrie doar pentru anul în care este înmatriculat.

Premiile vor fi următoarele: premiul I=300 Ron, premiul II=200 Ron, Premiul III=100 Ron. Premiile I, II și III se acordă pentru fiecare an de studiu (IX, X, XI, XII).

Cu ocazia acestui eveniment, organizatorii au inițiat o ,,Scrisoare de informare în vederea sponsorizării’’,  în care se arată că scopul concursului care a luat startul în 2010, este acela de a dezvolta la elevi dragostea față de matematică, față de școală și știință în general, de a dezvolta competiția.

De atunci, s-a reușit organizarea a cinci ediții pentru clasele IX –XII, bugetul necesar (din resurse proprii fiind de 3000 lei). ,,De aceea, dorim să fiți alături de noi în demersurile noastre privind motivarea generației actuale de tineri’’, se arată în scrisoarea inițiată de Asociaţia pentru Ştiinţă şi Progres ,,Pitagora’’. 

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea