23 de garsoniere din blocul ”Turturica” vor fi cumpărate de Primăria Alba Iulia, cu prețuri între 2.360 și 3.980 de euro

Paul Voicu - Primar 2020

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia se află mai multe proiecte de hotărâre privind cumpărarea de către primărie a unor locuințe situate în blocul ”Turturica”. În acest fel vor fi despăgubiți 20 de proprietari expropriați din respectivul imobil, care va aparține în totalitate administrației locale.

”Considerăm oportună achiziţionarea imobilului ce face obiectul prezentului proiect de hotărâre având în vedere faptul că blocul în care se află locuinţa se află într-o stare avansată de degradare, este insalubru şi prezintă risc pentru sănătatea şi integritatea locatarilor săi şi a locuitorilor din zonă, motiv pentru care se impune demolarea acestuia şi reamenajarea zonei din punct de vedere urbanistic şi edilitar, eliminându-se astfel un focar de infecţie din oraş.

ELIT

Blocul G2 de pe str.Arnsberg este o construcţie tip P+4E, destinaţia sa iniţială fiind de cămin de nefamilişti, a fost construit în anul 1971, la această dată are destinaţia de bloc de locuinţe confort IV şi se învecinează cu alte blocuri de locuinţe şi case particulare.
Blocul prezintă următoarele caracteristici:

Fundaţii din beton armat cu structură din prefabricate de beton, închiderile şi compartimentările sunt cu zidărie şi cadre de beton, acoperişul este tip terasă necirculabilă.

Mihail David - 2020

Aspectul exterior al blocului este neîngrijit şi degradat, casa scării este degradată şi insalubră, blocul în ansamblul său fiind insalubru, neigienizat, cu condiţii improprii unor locuinţe.Datorită neântreţinerii instalaţiilor de apă, canal şi a celor de scurgere a apelor pluviale, au apărut infiltraţii şi igrasie atât la interiorul cât şi la exteriorul blocului, infiltraţii cărora li se datorează în parte starea de degradare a blocului, fiind posibilă afectarea structurii de rezistenţă a acestuia. Blocul nu este racordat la reţeaua de alimentare cu gaze naturale.Blocul prezintă în interior miros pestilenţial, din cauza mizeriei existând condiţii propice pentru dezvoltarea şi înmulţirea insectelor şi a rozătoarelor”, se arată în rapoartele de specialitate care însoțesc documentele administrative.

Proprietarii vor primi pentru garsonierele pe care le dețin sume cuprinse între 2.360 și 3.980 de euro, după evaluarea efectuată în fiecare caz în parte prin care s-au constatat îmbunătățirile aduse garsonierelor.

Toate locuințele sunt compuse dintr-o cameră și o baie, având o suprafață totală de 11,34 mp.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Cum arată o locuință cochetă în blocul Turturica din Alba Iulia în care s-a investit 12.000 de euro: ”Unde să îmi duc lucrurile?”

Reamintim că în urmă cu aproximativ o lună, circa 60 de familii care locuiau în același imobil, fără drept de proprietate, au fost evacuate, după ce au primit decizii judecătorești definitive și irevocabile în acest sens.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO/ Evacuare cu “cântec” a locatarilor din blocul Turturica. Oamenii nemulțumiți că rămân fără un acoperiș deasupra capului în pragul iernii 

Pentru aceste familii, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat acordarea a două tipuri de sume ca ajutor social: 400 lei/familie (persoană singură)/lună pentru cei care aduc un contract de închiriere și 300 de lei/familie (persoană singură)/lună, pentru cei care vor avea doar o declarație notarială de primire în spațiul locativ.

Ajutoarele sunt acordate pe o perioadă de 6 luni, cu posibilitate de prelungire în cazurile speciale.

Pentru a beneficia de ajutorul de urgență, solicitanții trebuie să depună dosarele la sediul Direcției de Asistență Socială din subordine Primăriei Alba Iulia, până la data de 30 noiembrie 2017.

CITEȘTE ȘI: Ce documente vor trebui să depună evacuații din ”Turturica” pentru a primi cei 400 de lei lunar? FOARTE PUȚINI dintre ei vor îndeplini condițiile

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

dolfi 17 noiembrie 2017 at 20:43

„Omul sfinteste locul”. In blocul ala ce-au locuit?

ineptul 17 noiembrie 2017 at 21:18

…niciodata nu este nevoie de nimic.Doar de bunavointa si credinta a amplinirii.Se poate orice, se prea poate.Multumesc tuturor! . Aveti suflet mare, si sunteti responsabili. Cu totii avem nevoi si dorinte neimplinite, si suntem in lipsuri care mai de care. Va multumesc inca o data!,…

diaconu constantin 18 noiembrie 2017 at 17:30

Nu cred ca primaria a luat o. Decizie buna cifra oferita e de tot risul

diaconu constantin 18 noiembrie 2017 at 17:38

Si. Eu sunt. Propietaru la 2 garsoniere leam. Cunparat cinstit si. Acum sunt. Obligat. Sa le vind. La un. Pret oferit de primarie. Eu. Cînd. Leam. Cunparat nu. Am. Negociat. Si. Leam. Dat atit. Cit miau. Cert eu. Cred ca. Ceva. Ni in regula cred. Ca organele. Abilitate ar. Trebui sa. Faca ceva
Datorita conduceri acelui bloc imobilu a. Ajuns in. Starea care este

CIUFU 20 noiembrie 2017 at 8:35

NU ESTI OBLIGAT SA VINZI DAR SE PUTEA SI MAI RAU, ZI MERSI CA CAPETI CEVA.
DISTRUGEREA BLOCULUI E A ACELORA CARE AU LOCUIT IN EL.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...