Rămâi conectat

Sport

17 sau 24 august, data de debut a Ligii a IV-a *Nu vor mai avea loc alegeri pentru preşedinţia AJF Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni după-amiază într-o şedinţă a Biroului Executiv al AJF Alba se va decide calendarul competiţional al „fotbalului mic” din Alba, hotărârea depinzând şi de ceea ce se va stabili la FRF în privinţa startului Ligii a 3-a (prevăzut pentru 16 august). „Trebuie să ne sincronizăm cu ce se va stabili la Federaţie, întrucât Metalurgistul Cugir ne va reprezenta în eşalonul terţ. În funcţie de respectivele date, vom programa şi Supercupa AJF, meciul dintre Metalurgistul şi Performanţa Alba Iulia, probabil în 10 sau 11 august. Iniţial am convenit ca debutul Ligii a IV-a să fie pe 17 august, dar e posibil ca prima etapă să fie amânată cu o săptămână, pentru 24 august”, a afirmat Sorin Corpodean, preşedintele AJF Alba.
*Luni se ştie totul!
Oficialul AJF a mai precizat că înaintea startului campionatului se va derula şi Adunarea Generală Extraordinară a AJF Alba, fără însă ca pe ordinea de zi să fie alegeri pentru funcţia de preşedinte AJF, aşa cum s-a vehiculat în cursul lunii iunie, după ce întâlnirea reprezentanţilor echipelor din judeţ nu a fost statutară, motiv care l-a deranjat pe Corpodean. „În primul rând e nevoie să clarificăm anumite aspecte de bucătărie internă, noi cei din staff-ul AJF, la nivel organizatoric, dar nu vor fi organizate alegeri”, a conchis Corpodean. Dacă Unirea Alba Iulia nu a mai solicitat loc pentru Liga a IV-a, din motive legate de lipsa sprijinului din partea autorităţilor, în schimb Europa Alba Iulia (mutată în iarnă la Chişineu Criş) intenţionează să activeze în competiţiile din judeţ, pe o nouă structură juridică, dar numai la nivel de fotbal juvenil.
*Liga a 3-a începe în 16 august…
În următoarea şedinţă, oficialii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba vor stabili şi data Adunării Generale a AJF Alba. Amânată în două rânduri, respectiva întâlnire ar trebui fixată cât mai repede pentru a exista răgazul necesar în vederea întocmirii calendarului competiţional al stagiunii 2013-2014, ce va fi deschisă cu partida Metalurgistul Cugir – Performanţa Alba Iulia, a doua ediţie a Supercupei AJF Alba. Momentan se ştie că luni, 5 august, se va stabili componenţa seriilor în Liga a 3-a, întrecere ce are prevăzut drept bornă de start ziua de vineri, 16 august.
Menţionăm că în luna iunie, Adunarea Generală a AJF Alba nu a fost statutară, motiv pentru care din pricina dezinteresului, Corpodean a plecat supărat de la întrevederea cu reprezentanţii „fotbalului mic” din judeţ, anumite surse precizând că fostul arbitru FIFA ar intenţiona chiar să demisioneze pentru organizarea unor noi alegeri înainte de termen. Respectivul moment tensionat a coincis cu perioada în care AJF Alba a fost implicată în organizarea mai multor evenimente de interes naţional (finala cupei la fotbal feminin, finala ONSS, programul „Fotbal şi feminitate” etc), dar în acelaşi timp sediul AJF Alba a fost prădat de hoţi în două rânduri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea