Rămâi conectat

Ştirea zilei

„17.740 şomeri în judeţ înseamnă tot atâtea familii distruse de PDL Alba”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După lansarea programului economic pentru dezvoltarea municipiului Alba Iulia, candidatul la primărie, Ioan Dîrzu, a început o serie de întâlniri cu reprezentanţii sindicali şi ai patronatelor din Alba, dar şi cu grupuri de albaiulieni interesaţi de ideile propuse. „În discuţiile avute până în prezent am remarcat multă tristeţe, dar şi revoltă pe chipurile oamenilor din Alba Iulia, apăsaţi de grijile cotidiene. Zi de zi, Guvernul PDL al lui Boc, propulsat şi susţinut acolo şi de gaşca lui Hava, aruncă cu cifre şi ignoră faptul că vorbesc de vieţile oamenilor. Acelaşi lucru se întâmplă şi pe plan local, unde albaiulianul de rând nu este deloc important, ci doar atunci când se întâmplă să cunoască pe cine trebuie din tabăra portocalie. Vreau să transmit administraţiei portocalii, dar şi pionilor săi, că sunt vinovaţi cu toţii pentru cele 17.740 de familii distruse din Alba de incapacitatea lor, pe plan local, şi a guvernului PDL, la nivel naţional, de a crea locuri de muncă de lungă durată. Mai mult decât atât, aproape o treime din şomerii din Alba sunt tineri, au  până la 35 de ani, ceea ce îi determină pe mulţi dintre ei să părăsească oraşul şi judeţul în căutarea unui viitor mai sigur în altă parte. Nu m-ar mira dacă Hava, după modelul guvernului Boc pe care îl susţine, nu ar vrea să părăsim cu toţii Alba Iulia şi să rămână aici doar el şi gaşca lui”.
În cadrul conferinţei de presă a PSD Alba, reprezentanţii partidului au prezentat o serie de măsuri de dezvoltare propuse la nivel naţional pentru redresarea economică a ţării. Dintre acestea amintim: reducerea treptată a CAS, facilităţi fiscale pentru noii angajaţi, TVA redus la produsele alimentare, rambursarea transparentă a TVA şi plata sa la încasare, nu la facturare, relansarea proiectului de creare a parcurilor tehnologice şi industriale sau deblocarea posturilor din administraţie, unde în prezent se angajează, prin metode ilegale, clientela politică. Un alt subiect luat în discuţie ieri a fost şi Codul Muncii, despre care preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a spus: „Noul cod al muncii propus de PDL reuşeşte să nemulţumească atât angajatorii, cât şi sindicatele. Pe de-o parte, Codul Muncii face procedura de angajare mai dificilă, adăugând sarcini suplimentare pentru cel care creează locuri de muncă, iar pe de altă parte permite o concediere mai rapidă şi duce la dispariţia contractelor pe durată nedeterminată. Flexibilizarea înseamnă distrugerea echilibrului între angajat şi angajator şi, în plus, nu oferă nicio soluţie pentru crearea de locuri de muncă”.
Candidatul PSD la Primăria Alba Iulia, Ioan Dîrzu, va face, în perioada următoare, un tur prin cartierele municipiului, întâlnindu-se cu albaiulienii şi discutând cu ei despre viitorul oraşului. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 24-25 februarie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 24-25 februarie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 24-25 februarie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Cine plătește amenda în cazul în care unul din pasageri nu poartă centura de siguranță Conducătorii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea