Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

163 de dascăli titulari vor preda în alte şcoli

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma şedinţelor publice desfăşurate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba 163 de cadre didactice titulare îşi vor desfăşura activitatea în alte unităţi de învăţământ preuniversitar, începând de la 1 septembrie 2011. Astfel, 53 din cei 77 de dascăli care şi-au depus dosare pentru soluţionarea restrângerilor de activitate şi-au găsit posturi definitive, prin transfer. Printre cei cu restrângere s-a numărat şi un dascăl din Sibiu. Alte 21 de cadre didactice au fost detaşate temporar în interesul învăţământului pentru nesoluţionarea restrângerii de activitate, iar în alte 3 cazuri nu s-a găsit deocamdată o soluţie. Pentru pretransfer şi-au înregistrat cereri 182 de profesori, fiind transferaţi la alte şcoli ca titulari 94 dintre aceştia, ceilalţi neavând opţiuni avantajoase. Câţiva dintre dascălii care s-au prezentat la pretransfer provin din Bucureşti sau din alte judeţe: 3 din Cluj şi câte unul din Braşov, Covasna, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Maramureş, Gorj, Covasna, Sibiu, Hunedoara, Arad. De asemenea, au fost consemnate şi 8 schimburi de posturi între 16 cadre didactice, alte două schimburi fiind anulate: într-un caz profesorii s-au răzgândit în ultimul moment, iar în altul, soluţia a fost dată la nivelul şcolii.
Au fost depuse şi două contestaţii, care însă au fost respinse, ne-a declarat prof. Cornel Sandu, inspector şcolar general al IŞJ Alba. În primul caz este vorba despre o profesoară de limba engleză din Ocna Mureş, care a contestat faptul că o aiudeancă titulară pe catedra de religie a ocupat o jumătate de normă de limba engleză la şcoala din Ocna Mureş în care preda religie. Aceeaşi aiudeancă a putut ocupa şi jumătatea de normă de la o unitate din Aiud, deoarece avea domiciliul în oraşul unde se afla postul, având astfel prioritate în faţa ocnamureşencei. Cealaltă contestaţie a fost depusă de o învăţătoare împotriva unei alte colege, care predase până acum la o secţie maghiară, dar care înaintea şedinţelor publice a trecut proba orală la limba română, dorind să predea ca învăţătoare la şcoală românescă. Constestaţia depusă se referă la faptul că învăţătoarea care a obţinut în final postul nu ar fi avut media minimă 7.00 la concursul de titularizare, însă aceasta primise, în realitate, notă mai mare chiar decât 8.00. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

MESAJE DE PASTELE ORTODOX 2023. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE FERICIT ORTODOX 2024 • MESAJE de PASTE • URARI de PASTE • FELICITARI de PASTE ziarulunirea.ro vă oferă o colecție a celor mai frumoase urări și felicitări de Învierea Domnului: MESAJE DE PASTE Învierea Domnului să-ți umple sufletul de lumină, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase și inima de iubire! […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea