Rămâi conectat

Actualitate

150 de milioane de lei pentru dispozitive necesare copiilor din mediile dezavantajate: Proiect de Hotărâre de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a anunțat,  în cursul zilei de marți, că a fost pus în dezbatare publică un proiect prin care se alocă 150 de milioane de lei pentru asigurarea de achiziții de dispozitive pentru copiii din mediile dezavantajate.

„Deci ne pregătim pentru toamna să avem echipamentele necesare pentru că toți copiii să aibă acces la învățământul online, iar pe de altă parte ne pregătim cu măsuri de siguranță și cu măsuri pentru formarea profesorilor. Să-i sprijinim și pe profesori pentru a putea realiza un învățământ de calitate, pentru a putea realiza lecții cu elevii în așa fel încât dacă se întâmplă să nu ne găsească nepregătiți.

(…) Noi am făcut o statistică inițială la Ministerul Educației. Am solicitat inspectoratelor școlare să prezinte o situație și cam 250.000 de copii au nevoie de echipamente pentru a putea să facă educație online și aceste echipamente noi le achiziționăm și cu internet pentru 2 ani plătit, în așa fel încât să nu existe probleme”, a declarat Anisie la radio Itsy Bitsy.ro, citată de Edupedu.ro.

Ministrul a punctat că autoritățile își doresc că în septembrie să nu existe copil fără acces la un dispozitiv, în așa fel încât lecțiile online să se desfășoare fără probleme.

„Ministerul Educației a pus deja în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se alocă 150 de milioane de RON pentru asigurarea de achiziții de dispozitive pentru copiii din mediile dezavantajate”, a spus Anisie.

Ministrul a vorbit și despre informația potrivit căreia profesorii trebuie să facă fotografii ale activităților online, pentru a face dovadă lecțiilor online.

„Nu există niciun ordin în acest sens. Tot ceea ce Ministerul Educației a elaborat a fost o instrucțiune către inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, care trebuie privită din 2 perspective: cum anume ar trebui să se realizeze lecțiile online, iar pe de altă parte cu măsuri pentru cei care nu au acces la tehnologie. Nimeni nu a cerut să facă poze și de aia vreau să discut concret cu oamenii și să văd de ce s-a ajuns la această măsură”, a adăugat Anisie.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea