// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

15 martie, votată în Senat ca Ziua Maghiarilor din România

Ziua de 15 martie a fost declarată sărbătoarea comunităţii maghiare din România și va fi zi liberă. Decizia a fost luată în comisiile comune de administratie şi drepturile omului din Senat. Coincidenţă sau nu, decizia vine în ziua negocierilor purtate de Coaliţia de guvernare cu UDMR, pentru motiunea de cenzură.

Proiectul votat de senatori luni (19  iunie) fusese depus de UDMR pe 15 martie 2017. Termenul pâna la care comisiile de administratie şi pentru drepturile omului ar fi trebuit să ia o decizie era 27 iunie.

Documentul urmează să fie supus votului plenului.

Din informațiile Digi24, UDMR condiționează votul la moțiune de adoptarea mai multor proiecte legislative care vizează comunitatea maghiară.

Premierul Sorin Grindeanu şi secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, s-au întâlnit, luni dimineaţă, cu liderii UDMR, a declarat pentru News.ro liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, care a spus că organizaţia politică maghiară nu a luat luată încă o decizie.

Potrivit lui Korodi, şi liderii PSD au avut o întâlnire cu UDMR în cursul dimineţii de luni.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, dupa discutiile cu UDMR, ca social-democratii nu ”vand” Transilvania.

Intrebat de jurnalisti daca este o coincidenta faptul ca legea prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din Romania a primit raport favorabil in comisii chiar in timp ce PSD purta negocieri cu UDMR pentru motiunea de cenzura, Dragnea a spus ca sunt si alte minoritati, precum turcii si tatarii, care au zile instituite prin lege.

Liderul PSD a admis ca se negociaza cu UDMR proportia de populatie intr-o comunitate de la care minoritatile pot folosi limba materna in administratie.

”Azi am discutat despre situatia politica actuala, am mai discutat la telefon zilele trecute. E firesc, e dreptul majoritatii, un drept constitutional, legitim, de a-si avea Guvernul”, a spus Dragnea dupa discutiile cu liderii UDMR.

sursa: digi24.ro, stirilepro tv

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la 15 martie, votată în Senat ca Ziua Maghiarilor din România

  1. Psd si-a pierdut lozinca"mandri ca suntem romani".. 19.06.2017 la 19:47

    Sorosistul Dragnea face tot felul de concesii udmr-ului doar, doar trece motiunea. Iata ca maghiarii sunt primii castigatori ai razboiului psdisto-psdist. Si uite asa psd va pregati cu udmr aniversarea centenarului Unirii..

  2. Mihai 19.06.2017 la 21:07

    În ce tara exista ziua națională a minorităților?. Domnilor nu luați niciodată decizie????

  3. infogrup 21.06.2017 la 8:24

    toti parlamentarii care au votat-o ,sa fie trasi in teapa….astept lista lor.Vor fi executati pe „Dealul Furcilor”!!!