14 octombrie 2019: Alba Iulia, pe harta participanților la a doua ediție a Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice

Paul Voicu - Primar 2020

14 octombrie 2019 – Municipiul Alba Iulia se află pe harta participanților la a doua ediție a Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment ce a fost organizat pentru prima dată în 2018 pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume.

Autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare Alba încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania ce va avea loc în zilele de 18 și 19 octombrie în Municipiul Alba Iulia.

ELIT

Ca întotdeauna, Municipiul Alba Iulia susține protecția mediului înconjurător și transmite mesajul responsabilității față de mediu. Inspirați de realitatea occidentală în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, organizăm, cu sprijinul colaboratorilor noștri, o campanie de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Cetățenii din Alba Iulia au astfel ocazia să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice! Această inițiativă a fost dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 26 de membri ai săi și implică în jur de 86 de organizații din 42 de țări din întreaga lume.

Mihail David - 2020

Volumul deșeurilor electrice crește la nivel global cu o rată de 3-4% anual. Conform estimărilor în 2025 se vor genera circa 60 de milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Vă puteți imagina că această cantitate este echivalentul a 290.000 de Statui ale Libertății?

Scopul evenimentului este de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil, fiind susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Cum colectăm DEEE? Cetățenii din Municipiul Alba Iulia au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare!

În intervalul 18-19 octombrie, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil zilnic, între orele 9-17.
Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot aduce la Centrul de Colectare permanent din Str. Detunată, nr. 18, acesta fiind deschis de marți și joi, între orele 9.00-17.00.
21 octombrie 2019, la Primăria Alba Iulia, începând cu ora 12.00: Tombolă pentru toti deponenții din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt: șase mixere, șase blendere și șase mașini de călcat.

Rămâi informat! Vizitează www.colecteaza.ro sau sună gratuit la TelVerde 0800 444 800, pentru mai multe detalii despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice. Alege să îți respecți întreaga comunitate din care faci parte, legea și, mai ales, mediul înconjurător – colectează responsabil deșeurile electrice!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...