Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

14 localităţi din Alba pot accesa fonduri europene pentru refacerea infrastructurii după inundaţiile din 2010

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 2011 Comisia Europeană a aprobat finanţarea pentru refacerea infrastructurii locale afectate de inundaţii în 2010. Fondurile pe măsura 3.2.2. d – infrastructura rurală au fost suplimentate astfel cu circa 155 milioane euro la nivel de ţară. Pentru judeţul Alba, prin H.G. 378/2011 s-a aprobat o listă cu 21 de localităţi care au fost afectate de inundaţiile din anul 2010, dintre care 14 au posibilitatea să-şi facă un proiect care să intre la finanţare pe măsura 3.2.2. d. Comunele care pot intra să acceseze aceste proiecte, în sesiunea de depunere 1-22 iulie 2011, sunt: Ceru Băcăinţi, Doştat, Hopârta, Livezile, Lopadea Nouă, Lunca Mureş, Meteş, Mihalţ, Mirăslău, Mogoş, Noşlac, Ocoliş, Unirea şi Valea Lungă. Deja 7 comune din Alba care au avut de suferit de pe urma intemperiilor au depus proiecte pe măsura 3.2.2., aceste proiecte sunt deja în faza de contractare – Bistra, Ciugud, Fărău, Gârbova, Ighiu, Râmeţ şi Stremţ. În total este vorba despre 73,54 km de drum comunal afectaţi, 35 de poduri şi 76 de podeţe distruse. „Primarii din cele 14 localităţi să se gândească foarte bine, să vină la sesiunea de depunere a proiectelor. Valoarea maxim eligibilă este de 1,5 milioane euro/proiect, adică 6 milioane de lei, o sumă deloc neglijabilă”, a precizat senatorul PDL Alexandru Pereş. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea