13 șoferi alcoolizați surprinși pe drumurile din Alba într-o singură zi

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa traficului rutier, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au depistat 13 şoferi care conduceau sub influenţa alcoolului.

 

ELIT

Faţă de 3 dintre ei, au fost întocmite dosare penale, pentru conducere sub influenţa alcoolului. Ceilalţi 10 au fost sancţionaţi contravenţional, iar complementar, permisele de conducere le-au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Potrivit IPJ Alba, “în perioada 28 – 29 august a.c., Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere precum şi combaterea consumului de alcool în rândul participanţilor la traficul rutier.

ADEZIUNE PLUS

 

Au fost vizate atât drumurile naţional europene cât şi municipiile, oraşele şi localităţile rurale ale judeţului Alba.

 

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au depistat şi sancţionat 193 de conducători auto care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi care au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 40.530 lei.

 

Poliţiştii au depistat 13 conducători auto care conducea sub influenţa alcoolului, faţă de 3 dintre ei fiind întocmite dosare de cercetate penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Faţă de ceilalţi 10, pentru care, în urma testărilor cu aparatul etilotest au rezultat valori mai mici de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, iar complementar permisele de conducere le-au fost reţinute pentru o perioadă de 90 de zile.”

 

Exemple:

 

La data de 28.08.2015, în jurul orelor 17.22, pe strada Călărași din municipiul Sebeș, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat pe R.A., de 38 de ani, din Daia Română, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului.

 

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Sebeș, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Tot în 28 august, a.c., în jurul orelor 22.40, poliţiştii din Ocna Mureş, au oprit pentru control, pe raza oraşului Ocna Mureş, un autoturism condus de S.I., de 60 de ani, din Ocna Mureş.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În noaptea de 28/29.08.2015, în jurul orelor orele 02:37, poliţiştii rutieri din Sebeş l-au depistat pe M.A.D., de 27 de ani, din municipiul Sebeş, care conducea un autoturism, pe strada Mesteacănului din Petrești, fiind sub influenţa alcoolului.

 

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În toate cele 3 cazuri prezentate, faţă de conducătorii auto au fost întocmite dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

FOTO| Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a fost RENOVATĂ pentru iubitorii de carte, cu dizabilități

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este instituția publică de cultură care are rolul de a gestiona documente și baze de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

67 de persoane sancționate de către polițiștii din Alba pentru nerespectarea măsurilor și normelor de protecție împotriva COVID-19. Activățile de verificare ale IPJ Alba continuă

Continuă activitățile Inspectoratului de Poliție Județean Alba în vederea verificării modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

13 ianuarie: Exponatul lunii la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Depozitul de bronzuri de la Gâmbaș

Miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 1100, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii ianuarie: Depozitul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Primăria Sebeș continuă procedurile reabilitarea şi revitalizarea Parcului Arini. Licitația pentru proiectare a fost publicată în sistemul de achiziții publice

Primăria Sebeș continuă procedurile reabilitarea şi revitalizarea Parcului Arini. Licitația pentru proiectare a fost publicată în sistemul de achiziții publice… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| Cât costă cu adevărat transportul public din Alba Iulia. Precizările STP

După o perioadă în care bugetul contractului dintre AIDA-TL și STP a fost înfierat și prezentat ca un monstru asemănător… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Nevoie URGENTĂ de donatori la Centrul de Transfuzie Alba: Ce grupe de sânge au stoc insuficient

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba face un apel către cetățenii județului, pentru a dona de urgență sânge, în special cei… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

Horst 1 septembrie 2015 at 10:37

In Romania sunt inca prea mici amenziile. Cum se conduce aici in trafic si nu se respecta regulile de circulatie nu se circula in nici o tara civilizata.

Comentariile sunt oprite