Rămâi conectat

Politică Administrație

13 deputați PSD vor minivacanțe pentru bugetari. Ziua dintre sărbătorile legale din săptămână şi weekend ar putea fi liberă

Dragoş Suciu

Publicat

în

minivacantaZiua dintre sărbătorile legale din săptămână şi week-end ar putea fi liberă pentru bugetari, dacă deputații și senatorii vor fi de acord cu inițiativa legislativă depusă marți la Parlament de 13 deputați PSD.

Astfel, 13 deputaţi PSD, între care Marian Neacşu, Viorel Ştefan, Petre Petrescu, Horia Grama, Florentin Gust, au propus modificarea Codului Muncii astfel încât dacă intervalul dintre zilele de sărbătoare legală din timpul unei săptămâni şi zilele de repaos săptămânal este de 24 de ore, acesta va fi considerat drept zi nelucrătoare. Pentru intervale mai mari de 24 de ore, acordarea de timp liber se stabileşte prin hotărâre a Guvernului.

Iniţiatorii precizează că acordarea de zile libere ca punte între zilele de sărbătoare legală prevăzute în Codul Muncii şi zilele de sâmbătă şi duminică au fost reglementate, până acum, prin emiterea de hotărâri de Guvern, existând un vid legislativ.

Stabilirea mini-vacanţelor prin lege va crea un calendar previzibil, necesar operatorilor din turism, având ca efect stimularea acestui sector important pentru economia românească. Totodată, în urma creşterii volumului de vânzări a pachetelor de turism, se va înregistra automat şi o creştere a sumelor atrase la bugetul de stat, au apreciat iniţiatorii.

Sărbătorile legale stabilite prin Codul Muncii sunt: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie- Sfântul apostol Andrei, 1 decembrie, două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Proiectul a fost depus în 10 iunie şi urmează să intre mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera deputaţilor fiind for decizional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Lucrări la Teiuș: Continuă reabilitarea energetică la scoala primară și se montează scurgeri pluviale pe două străzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări la Teiuș: Continuă reabilitarea energetică la scoala primară și se montează scurgeri pluviale pe două străzi La Teiuș continuă lucrările de modernizare în mai multe zone din oraș. Reprezentanții primăriei au dat detalii despre reabilitarea energetică a școlii primare și montarea scurgerilor pluviale pe două străzi. Citește și: FOTO | Continuă lucrările de modernizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea