// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

1297 de crescători de vaci, controlaţi de APIA

O parte dintre fermierii din Alba care au depus dosare pentru a primi ajutorul specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate ale judeţului sunt verificaţi în această perioadă de către inspectorii APIA, ne-a declarat Felicia Hondola, directorul APIA Alba. În total este vorba despre 1297 de crescători de vaci cu lapte, reprezentând un procent de 20 la sută din cei aproximativ 6.500 de beneficiari.
“Pentru că anul trecut rata de eroare a fost foarte mare, din cauză că la controlul de atunci nu au fost găsite toate animalele declarate, Alba s-a încadrat la un procent de verificare de 20 la sută în loc de 5 la sută”, a precizat Felicia Hondola. Controalele în teren au început la finele săptămânii trecute în zona de şes, fiind mobilizate iniţial 2 – 3 echipe, care urmează să se deplaseze în zona de munte. În total, vor fi mobilizaţi circa 40 de angajaţi ai APIA, atât de la Centrul Judeţean Alba, cât şi de la cele 5 centre locale, controlul urmând să se încheie până în data de 20 martie. În urma controlului se va stabili cuantumul ajutorului specific, ce poate ajunge până la 250 de euro/cap de vacă de lapte. România a primit din Fondul European pentru Garantare Agricolă suma de 22,5 milioane de euro pentru producătorii de lapte din zonele defavorizate, în Alba fiind declarate 52 de localităţi. (R.G.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419