Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

11 traficanți de canabis și etnobotanice din Alba și Cluj, condamnați de Tribunalul Alba la aproape 40 de ani de închisoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O grupare de traficanți de canabis și etnobotanice, formată din 11 persoane din Alba și Cluj, a fost condamnată la Tribunalul Alba la un total de aproape 40 de ani de închisoare.

Pedepsele aplicate sunt toate cu excutare și sunt cuprinse între 1 an și 2 luni și 7 ani și 6 luni. Gruparea a fost trimisă în judecată în ianuarie 2015, iar prima decizie în dosar a fost pronunțată în 10 aprilie 2018. Membrii grupării au vândut canabis şi etnobotanice la sute de tineri din cele două judeţe, în special în oraşe din zona Munţilor Apuseni, dar și la Alba Iulia, în truda și Cluj-Napoca. Gruparea a fost destructurată la începutul lunii octombrie 2014. Procurori şi poliţişti au efectuat atunci 11 percheziţii în Alba şi Cluj, la domiciliile traficanţilor. 11 persoane au fost arestate preventiv la momentul respectiv. La momentul perchezițiilor a fost ridicată cantitatea de aproape 3 kilograme de substanțe interzise și au fost identificați peste 200 de consumatori.

Pedepsele decise de instanța de judecată:

Pătran Bogdan Vasile – 7 ani și 6 luni de închisoare, acesta fiind recidivist;

Coman Mihai Paul – 1 an și 9 luni de închisoare;

David Rareş – 6 ani de închisoare;

Mocean Ioana Aurora – 6 ani de închisoare;

Urcan Gheorghe Alin (recidivist) – 6 ani și 10 luni de închisoare;

Popa Raul Traian – 2 ani și 2 luni de închisoare;

Popa Bogdan Marian – 1 an și 2 luni de închisoare;

Pop Flaviu Lucian – 1 an și 2 luni de închisoare;

Cheţan Sergiu Andrei – 6 ani de închisoare;

Moldovan Zoltan – 6 ani de închisoare;

Mocean Ioan Adrian – 1 an și 3 luni de închisoare.

Un alt inculpat, Şuteu Samir Vasile, a recunoscut faptele și a fost judecat în procedură simplificată, acesta fiind condamnat la închisoare cu suspendare. Instanța a mai dispus confiscarea cantităţilor de droguri şi de substanţe denumite generic ”etnobotanice”, care au făcut obiectul dosarului, rămase în urma analizelor de laborator, precum şi confiscarea obiectelor utilizate de inculpaţi la porţionarea substanţelor interzise, obiecte depuse la camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Alba (cântare electronice). Fiecare dintre cei 11 inculpați au fost obligația la plata sumei de 11.000 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. În plus, s-a mai dispus confiscarea a circa 18.000 de lei și 1.100 de euro de la 5 inculpați.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori DIICOT, în cursul anului 2013, pe ”piaţa” de substanţe cu efect psihoactiv din Alba Iulia, au început să acţioneze câţiva membri ai grupării, care şi-au extins, ulterior, activitatea în Turda şi Cluj-Napoca. Colaboarea dintre aceştia a dus la structurarea activităţilor pe trei paliere infracţionale cu legături stabilite între ele în scopul eficientizării comercializării pe raza celor două judeţe de droguri şi substanţe denumite generic ”etnobotanice”. Substanțele achiziționate de la membrii grupării din Cluj erau comercializate sub formă de ţigarete confecţionate artizanal, dar şi sub formă de praf, pe raza oraşelor Baia de Arieş şi Cîmpeni, dar și la Alba Iulia. Decizia Tribunalului Alba poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea