Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

#10 PENTRU SIGURANȚĂ: Elevi din 6 unități din Alba Iulia și Cugir au participat la lecții de prevenție a pericolelor

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii din 6 unități de învățământ din Alba Iulia și Cugir au participat la lecția siguranței. Printre subiectele dezbătute se află și cel al siguranței pe internet.

Polițiștii, jandarmii, pompierii și specialiștii A.N.I.T.P. și A.N.A. au continuat acțiunile în cadrul campaniei de informare # 10 PENTRU SIGURANȚĂ. În ultimele două zile, elevi din 6 unități de învățământ din mediul rural și din 5 licee și scoli gimnaziale din Alba Iulia și Cugir au aflat cum pot să se ferească de pericole.

În zilele de 12 și 13 septembrie 2019, peste 500 de elevi din școlile din Șard, Ighiu, Cricău, Galda de Jos, Vințu de Jos și Șibot precum și peste 200 de elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iuia și Cugir au participat la lecția siguranței.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi „Avram Iancu” Alba, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” Alba, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, au venit în întâmpinarea elevilor și a profesorilor cu recomandări și exemple concrete legate de prevenirea victimizării din infracțiuni.

Elevii au fost sfătuiți să fie precauți atunci când se împrietenesc cu diverse persoane, care, pentru a-i accepta în noul grup le pot impune condiții, cum ar fi să fumeze, să consume alcool sau droguri sau să facă anumite lucruri ilegale. Li s-a recomandat să practice sport, să-și găsească hobby-uri, să facă voluntariat, să asculte muzică, să participe la cursuri de teatru sau de dezvoltare personală, de autoapărare, să facă orice activitate care să îi determine să se abțină de la tentații nesănătoase.

Un alt subiect intens dezbătut a fost cel al siguranței pe internet, pentru că în spatele unui profil prietenos se pot ascunde persoane care întind capcane. Tinerii au fost sfătuiți să nu facă publice informațiile personale, să nu accepte întâlniri cu persoane cunoscute în mediul virtual și să nu dea crezare ofertelor venite din partea unor necunoscuți, care le promit „viitorul perfect”.

Campania #10 PENTRU SIGURANȚĂ, dedicată siguranței elevilor și derulată, la nivel național, de Ministerul Afacerilor Interne, va continua și în săptămâna următoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea