Zugravul-ţepar din Cugir a primit condamnare cu executare. A înşelat ani zeci de persoane cu lucrări de construcţie pe care nu le-a mai realizat

Zugravul-ţepar din Cugir, care a înşelat ani zeci de persoane cu lucrări de construcţie pe care nu le-a mai realizat, a primit prima condamnare cu executare.

Judecătoria Alba Iulia a decis să aplice inculpatului S. Liviu pedeapsa de 2 ani şi 7 luni de închisoare în regim de detenţie. În acest dosar, sunt 11 părţi civile şi vătămate, inculpatul fiind condamnat pentru 10 fapte şi achitat pentru una.

Astfel, a primit 1 an şi 2 luni de închisoare pentru două fapte de înşelăciune şi 2 ani de închisoare pentru celelalte opt. În final, s-a atabilit pedeapsa cea mai mare care a fost majorată cu condamnarea de 7 luni de închisoare, decisă într-un alt dosar judecat pe fond de Judecătoria Câmpeni.

Inculpatul în vârstă de 31 de ani a mai fost obligat să achite suma totală de circa 30.000 de lei către victimele infracţiunilor de înşelăciune. Decizia Judecătoriei poate fi contestată la Curtea de Apel. “Zugravul casei tale”, cu acest slogan îşi promova serviciile către clienţi, inclusiv prin afişe printate pe foi A4 şi puse prin diferite locaţii din Alba Iulia. Acesta oferea servicii de montare parchet, zugrăvit, placări cu rigips, polistiren, montaje instalaţii electrice “la cel mai mic preţ”, plus curăţenie, pentru cei care doreau să-şi renoveze casa. După ce era contactat de clienţi, se înţelegea cu aceştia asupra sumei totale şi le cerea avans.

“Modul de operare al inculpatului cu ocazia comiterii fiecărei fapte a fost acelaşi, respectiv: prezenta beneficiarului o ofertă foarte avantajoasă pentru realizarea lucrării de izolare termică, completa un contract de prestări servicii, insista să primească aproximativ jumătate din valoarea contractului pentru a cumpăra de urgenţă materiale de construcţii aflate la reducere doar în acel moment, uneori elibera persoanelor vătămate chitanţe pentru sumele primite cu titlu de avans, iar apoi nu presta serviciile promise şi nici nu restituia victimelor sumele de bani încasate cu titlu de avans”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. S. Liviu mai este judecat într-un alt dosar în care sunt 17 părâi vătămate pe care le-a înşelat cu zeci de mii de lei prin aceeaşi metodă.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...