Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zonă de recreere pe malul Râului Mureș, din Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Zonă de recreere pe malul Râului Mureș, din Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se află un proiect de hotărâre privind amenajarea unei zone de recreere pe malului Râului Mureș.

Prin prezenta investiție se dorește amenajarea unei zone de recreere în zona râului Mureș, amenajare care va deservi populația municipiului Alba lulia și care va oferi zone special amenajate pentru petrecerea timpului liber – pavilioane și zone pentru gratar, teren de sport, loc de joacă pentru copii, zonă de plaja, etc.

Din suprafața totală de 14018 mp, prin prezenta investiție se va amenaja o suprafață de 5093 mp, în apropierea debarcaderului existent.

Amenajarea propusă se va desfășura pe două zone, spre Sud-Est (2070 mp) și Nord-Vest (3023 mp) față de accesul existent la zona debarcaderului.
Zona dinspre Sud-Est va cuprinde zona de parcare.

Accesul autovehiculelor se va realiza din drumul de acces existent către debarcader, printr-o alee auto cu lățimea de 6 m care va deservi cele 36 locuri de parcare propuse.

Parcările și aleea de acces se vor realiza prin așternerea unui strat din piatră spartă compactată cu grosimea de 20 cm. Zona va fi delimitată de borduri din beton.

De asemenea, în zonă se vor planta arbori și arbuști decorativi.

Zona dinspre Nord-Vest, cu o suprafață de 3023 mp va avea mai multe categorii de amenajări:

Zona pentru picnic – formată din trei pavilioane pentru barbeque (grătar), construcții pe structură metalică unde se vor amplasa grătarele împreună cu seturi formate din mese și scaune pentru picnic. Aceasta va ocupa partea de Nord a amenajării. Suprafața construită a unui pavilion va fi de 47.25 mp. Din punct de vedere al dotărilor în zonă se vor amplasa 19 seturi de masă cu bănci pentru picnic și 6 gratare prefabricate din beton cu funcționare pe lemn și cărbuni.

În partea de Sud a amenajării, pe malul râului Mureș, se va realiza o zonă de plajă prin așternerea unui strat de nisip cu grosimea de 30 cm.

Locul de joacă pentru copii va fi amplasat între zona de picnic și cea de plajă și va fi reprezentat de o zonă cu nisip delimitată de borduri cauciuacate, pe care se va amplasa un ansamblu de joacă format din doua tobogane, poduri de trecere, punct de observație, etc.

Spre partea de Vest a zonei amenajate se va realiza un teren de volei pe nisip. Acesta se va executa prin așternerea unui strat de nisip de 30 cm grosime delimitat de borduri.

Legătură între drumul de acces și amenajările propuse se va realiza cu ajutorul unei alei pietonale care va străbate zona de la SE la NV. Aleea va fi realizată din dale prefabricate din beton, așezate pe un pat de nisip și un strat suport din pietriș compactat. Aceasta va asigura accesul la toate amenajările propuse. înspre Nord-Vest, în apropierea terenului de volei, se vor amplasa bănci pentru odihnă de-a lungul aleii. S-au propus în total 10 bănci.

Iluminarea întregii amenajări se va realiza cu ajutorul unor stâlpi de iluminat pentru parcuri, cu înălțimea de 3.50 m, dotați cu panouri fotovoltaice. S-a propus amplasarea a 15 stâlpi de iluminat, la nivelul întregii amenajări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea