Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

„Ziua Toleranţei” la Colegiul Naţional „HCC”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Luni, 11 aprilie, a fost o zi specială pentru Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, fiind denumită „Ziua Toleranţei”, cu activităţi îndelung pregătite de către o echipă coordonată de eleva Clarisa Slevaş – Stanciu. Au fost simulate situaţii concrete pentru a putea observa cât de toleranţi pot fi oamenii unii faţă de alţii, pentru că la nivel declarativ toţi sunt foarte toleranţi dar când trebuie să aplice practic aceasta, nu mai iese la fel de bine, ne-a declarat prof. psiholog Adelina Morar, membru în echipa de proiect. Astfel, s-a stabilit o listă de posibile roluri pe care elevii trebuiau să le interpreteze, fără ca ceilalţi elevi din clasă să ştie ceva. Dintre rolurile alese amintim câteva: agresivul, timidul, linguşitorul, „ochelaristul”, depresivul, ipohondrul, hilarul, bârfitorul, atotştiutorul, violentul, indecenta, hoţul, somnorosul. În fiecare clasă a fost câte un actor, care şi-a interpretat foarte bine rolul, observând, totodată, atitudinea celor din jur, colegi şi profesori.
„Elevii aşteaptă mereu ca profesorii să fie toleranţi cu ei, dar uită că toleranţa trebuie să vină din ambele sensuri, de aceea am considerat că ar fi foarte util ca şi profesorii să aibă roluri, pentru a vedea cât de toleranţi sunt elevii cu ei”, a declarat prof. psiholog Adelina Morar. Au răspuns provocării profesorii Anna Milea, Daniela Cetean, Sofica Rusu, Carmen Busuioc, Ioan Damian, Alina Secară, Rodica Băruţă, Ileana Corodeanu, care au avut drept consemn să fie altfel decât sunt în mod obişnuit la clasă. Şi trebuie precizat că şi-au interpretat rolurile foarte bine.
În ultimele 10 minute ale zilei, simularea a încetat, iar „actorii” au anunţat în clase tema zilei şi scopul rolurilor. Liceenii şi cadrele didactice au completat chestionare de evaluare a atitudinii proprii, a atitudinii colegilor şi a profesorilor. Apoi, toată lumea s-a întâlnit în curtea colegiului, unde au fost felicitaţi deopotrivă atât elevii-actori, cât şi profesorii-actori. A avut loc o dezbatere despre toleranţă, atitudine şi un exerciţiu-joc ce a incitat la autoanaliză, recunoaşterea propriilor greşeli, exprimare liberă.
Proiectul va continua la orele de dirigenţie cu prezentarea rezultatelor obţinute în urma centralizării chestionarelor aplicate şi cu alte teme alese din acest domeniu, deoarece considerăm că această iniţiativă doar a presărat nişte seminţe care vor creşte, se vor dezvolta, dacă vor fi îngrijite adecvat.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

PROGRAMUL AlbaFest® 2024, cel mai așteptat eveniment din Cetatea Alba Carolina: Roată panoramică uriașă, super hituri, spectacol grandios de reconstituire militară antică și multe surprize pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

PROGRAMUL AlbaFest® 2024, cel mai așteptat eveniment din Cetatea Alba Carolina: Roată panoramică uriașă, super hituri, spectacol grandios de reconstituire militară antică și multe surprize pentru copii AlbaFest® 2024, cel mai așteptat și aclamat dintre toate evenimentele ce au loc, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina și-a definitivat programul și e gata să-și primească, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea