Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

”Ziua Rozelor” 2019, sâmbătă, 29 iunie, la Aiud: Tradiționala paradă cu trăsuri și biciclete decorate cu trandafiri, dansuri, concert No Sugar și Amna, focuri de artificii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Ziua Rozelor” 2019, sâmbătă, 29 iunie, la Aiud: Tradiționala paradă cu trăsuri și biciclete decorate cu trandafiri, dansuri, concert No Sugar și Amna, focuri de artificii.

Eveniment deja consacrat de promovare a producătorilor de trandafiri din zona Ciumbrud, județul Alba, „Ziua Rozelor” va fi din nou o sărbătoare a culorii şi a parfumului.

Vor fi organizate numeroase concursuri cu premii, ateliere pentru copii şi adulţi, dansuri moderne şi populare, concerte, alături de care se vor regăsi preparate culinare, toate având ca sursă de inspirație trandafirii.

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Aiud se pregătesc intens pentru tradiționala sărbătoare „Ziua Rozelor”, care are loc în fiecare an la sfârşitul lunii iunie. Inițiată în urmă cu mai mulți ani ca o necesitate de asociere pentru mărirea gradului de prezentare și protejare a cultivatorilor de trandafiri din zona municipiului Aiud, filiala județeană Alba „Amicii Rozelor” din România, împreună cu administrația locală din Aiud, anunță organizarea pe data de 29 iunie 2019 a unei noi ediții a sărbătorii „Ziua Rozelor”. Pentru buna organizare a acestei sărbători, administrația locală a cerut consilierilor locali să aprobe alocarea de la bugetul local a unei sume de 27.963,9 lei, bani care vor asigura organizarea unor spectacole de muzică.

Conform hotărârii adoptate de către Consiliul Local al Municipiului Aiud, 20.000 de lei vor fi utilizați pentru plata prestației unei formații de muzică pop-rock recunoscută la nivel național, 5.500 de lei pentru prestația unei formații de același gen recunoscută la nivel local, 1.000 de lei pentru asigurarea unei sonorizări performante, iar 500 de lei pentru unele cheltuieli neprevăzute. Cu această ocazie a fost aprobată și suma de 963,9 lei, pentru acoperirea taxei legale care se plătește Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și Asociației pentru Drepturile de Autor.

Potrivit organizatorilor, Asociația „Amicii Rozelor”, și a administrației locale, cu această ocazie cei prezenți la manifestare pot vedea „Parada Rozelor”, un alai de atelaje împodobite cu trandafiri, atelaje în care se vor afla gospodarii localităţii, fetele și băieții care au grijă de culturile de trandafiri, dar și oficialități ale administrației locale și județene. Tot în cadrul acestei sărbători vor avea loc o expoziție de trandafiri și alte produse specifice zonei, dar și concursul, devenit tradițional, „Duelul Rozelor”, concurs în care se vor alege cele mai frumoase trei soiuri de trandafiri.

Începând cu aceste zile, harnicii cultivatori din Ciumbrud au și început pregătirile, fiecare dintre ei dorind să prezinte în fața miilor de vizitatori participanți la manifestare aranjamente florale cât mai „ochioase”, astfel încât să poată să contracteze cât mai mult din producția lor, care a depășit de mult granițele României.

Filiala judeţeană Alba a Asociaţiei „Amicii Rozelor” din România este o organizaţie care are ca scop informarea membrilor şi a publicului larg privind metodele de cultivare, înmulţirea şi îngrijirea trandafirilor, arbuştilor şi plantelor ornamentale, organizarea de expoziţii, concursuri, târguri locale şi naţionale. Înfiinţată în localitatea Ciumbrud, localitate aparținătoare municipiului Aiud, asociaţia are aproape 30 de membri care cultivă peste 30 de hectare cu peste 70 soiuri de trandafiri, circa 30 de soiuri de arbuşti şi peste 100 de soiuri de pomi.

Cu alte cuvinte, ca în fiecare an, la sfârşitul lunii iunie de „Ziua Rozelor“, vedetele sărbătorite sunt trandafirii de la Ciumbrud, care sunt un binecunoscut brand al municipiului Aiud și al județului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea