Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ziua Rozelor 2011 la Ciumbrud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, 25 iunie 2011, în localitatea Ciumbrud, a avut loc a X-a ediţie a Zilei Rozelor. Evenimentul, organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Primăria municipiului Aiud, Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România, Asociaţia Agricolă Alba Afroda, Fundaţia InterArt Aiud, Toskana Garden, Camera Agricolă Judeţeană Alba şi Grupul Şcolar Alexandru Borza din Ciumbrud, a avut ca scop promovarea producătorilor de trandafiri din judeţ  şi  a soiurilor cultivate aici de generaţii.
În ultima sâmbătă a lunii iunie a fiecărui an, iubitorii trandafirilor sunt aşteptaţi la această sărbătoare pentru a aduce omagii acestei nobile flori dar şi pricepuţilor cultivatori.
O paradă a florilor, în care s-au încolonat trăsuri, maşini şi biciclete decorate cu flori precum şi un însemnat număr de copii în port popular, şi-a etalat frumuseţea în acordurile muzicii de fanfară şi a parcurs un traseu prin municipiul Aiud şi apoi în Ciumbrud. În cadrul minunatei expoziţii de flori,  trandafirii au fost vedetele unor aranjamente sofisticate şi ale unor combinaţii vegetale neaşteptate. În expoziţia de trandafiri, unde au expus producătorii locali, au putut fi admirate mai mult de 70 soiuri care sunt cultivate în această regiune de decenii.
Remarcabilă a fost prezenţa d-lui profesor Ştefan Wagner- mentorul şi sfetnicul permanent al crescătorilor de trandafiri din Ciumbrud, care a onorat cu prezenţa această ediţie aniversară a rozelor.
A fost ales cu unanimitate de apreciere soiul „Mondiale”, care va constitui brandul zonei pentru un întreg an, până la ediţia următoare a „Zilei Rozelor”.
„Zona Ciumbrudului este renumită pentru cultivarea trandafirilor, iar <<Ziua Rozelor>> devine un eveniment tot mai important, de la an la an, atrăgând tot mai mult public dar şi specialişti din domeniul cultivării trandafirilor. Este o tradiţie a acestui judeţ pe care Consiliul Judeţean Alba doreşte să o pună în valoare, promovând astfel producătorii şi produsele locale,” a declarat Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.
Copiii participanţi la prima ediţie a Taberei de dansuri populare şi activităţi meşteşugăreşti  au susţinut un atrăgător program de dansuri la care s-a alăturat dansatori de la Clubul sportiv Dance to Sunrise. A avut loc şi o degustare de vinuri din renumitele podgorii din zona Ciumbrud, care a prilejuit amintiri plăcute participanţilor. Pentru vizitatori a fost organizată o tombolă cu premii care au putut fi admirate în cursul „Zilei Rozelor” la standurile expozanţilor. Serbarea a continuat  cu un foc de artificii şi cu Balul Rozelor.
Elena STOICA- şef serv. Dezvoltare Strategii Programe


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei Primăria Sebeș a contractat primele nouă autobuze electrice, nouă stații de încărcare lentă și alte trei stații de încărcare rapidă. Valoarea investiției, finanțată prin PNRR, este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea