Rămâi conectat

Actualitate

Ziua Roșiei Montane: În 6 februarie localitatea minieră aniversează 1883 de ani de la atestarea documentară

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Localitatea Roşia Montană aniversează anul acesta, în 6 februarie, 1883 de ani de la prima atestare documentară. Localitatea minieră a fost atestată documentar în anul 131.

Ziua Roşiei Montane este un prilej pentru a face cunoscut patrimoniul natural și cultural excepțional pe care Roșia Montană îl adăpostește și de a accentua necesitatea conservării și punerii în valoare a acestor vestigii, demne de includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Ca în fiecare an, și cea de-a patra ediţie a evenimentului vine cu expoziții de fotografie reflectând patrimoniul cultural și natural al Roșiei Montane, proiecții de filme documentare despre Roșia Montană , impactul altor proiecte miniere în diferite regiuni, precum și despre rezistența comunităților locale, discuții și dezbateri, și, nu în ultimul rând, concerte ale artiștilor care susțin Roșia Montană.

De-a lungul timpului, Ziua Roşiei Montane a fost sărbătorită în zeci de oraşe din ţară şi străinătate, precum Roşia Montană, Alba Iulia, Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj Napoca, Constanţa, Deva, Giurgiu, Iaşi, Nehoiu, Ploieşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Timişoara, Oradea, Vaslui, Chişinău (Rep. Moldova), Princeton (SUA), Berlin (Germania) sau Viena (Austria) anunţă organizatorii evenimentului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea