Rămâi conectat

Societate

Ziua Mondială a Sindromului Down în dezbaterea DSP Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Data de 21 martie a fost declarată Ziua Mondială a Sindromului Down de către Down Syndrome International în 2006. Data a fost aleasă pentru a simboliza unicitatea celor 3 cromozomi 21 care determină apariţia acestui sindrom. Celebrarea Zilei Internaţionale a Sindromului Down este o acţiune care îşi propune să dea glas persoanelor cu Sindrom Down, dar în acelaşi timp să implice societatea civilă în identificarea soluţiilor şi oportunităţilor pentru participarea şi incluziunea lor. În 2011, Ministerul Sănătăţii din România a recunoscut în mod oficial semnificaţia acestei zile.
Şedinţe de terapie şi recuperare pentru copii cu sindrom Down sau autism se fac la singurul centru din judeţul Alba, Centrul „Arnsberg” din Alba Iulia. În Alba exista peste 30 de copii care suferă sindromul Down sau de autism, potrivit site-ului Romedica. Abia în ultimii ani, la nivel naţional, s-au constituit asociaţii sau ONG-uri prin intermediul cărora părinţii acestor copii militează pentru integrarea lor în sistemul de învăţământ tradiţional din România şi în general, în societate. Cum pot fi integraţi aceşti copii în societate? Cum se pot adapta sistemului românesc de învăţământ? Cum poate fi educată societatea românească să accepte aceşti copii diferiţi? Răspunsuri la aceste întrebări şi multe alte informaţii vor fi analizate în cadrul unei mese rotunde organizate de Direcţia de Sănătate Publică Alba azi, în sala de conferinţe de la Pensiunea Steaua Nordului din Alba Iulia cu începere de la ora 14.00.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea