Rămâi conectat

Curier Județean

Ziua Limbii Române, celebrată la Sebeș, prin cărți dăruite bibliotecilor școlare și printr-o expoziție tematică la Biblioteca Municipală „Lucian Blaga”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu ocazia Zilei Limbii Române, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș oferă bibliotecilor școlare din municipiul Sebeș și din localitățile aparținătoare câteva dintre proiectele editoriale de interes a căror apariție a fost susținută financiar de la bugetul local.

Pachetul de cărți, legat în mod simbolic cu tricolor, cuprinde volumul ANTOLOGIE DE POEZIE POPULARĂ / VOLKSDICHTUNG EINE ANTHOLOGIE – ediție bilingvă (româno-germană), bazată atât pe texte și studii folclorice, cât și pe un bogat material ilustrativ, anuarul Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș – TERRA SEBVS – ACTA MVSEI SABESIENSIS, nr. 11. Acestora li se alătură catalogul de expoziție intitulat SEBEȘENII ȘI UNIREA DE LA 1 DECEMBRIE 1918, finanțat de Departamentul Centenar, din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale, în urma unui proiect depus de instituțiile de cultură din Municipiul Sebeș.

Ziua Limbii Române se celebrează anual la 31 august, potrivit legii nr. 53/2013, cu scopul de a aprofunda importanța limbii materne ca element esențial în menținerea identității românești, atât în țară, cât și în comunitățile românești de pretutindeni.

În acest sens, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” din Sebeș a organizat o expoziție de carte tematică, aducând sub aceeași cupolă dicționare, lucrări și studii de istorie a limbii române, gramatică, fonetică, morfologie și sintaxă, de la origini până la formele literare moderne.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea