Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Ziua Liceului Sportiv” – o adevărată gală a sportului albaiulian

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, 5 mai, la sala de sport a Liceului Sportiv Alba Iulia, pavoazată de sărbătoare, au avut loc manifestările festive dedicate zilei instituţiei, fiind prezent colectivul unităţii liceale, în frunte cu directorul Nicuşor Marcu şi adjuncţii săi Elena Vinceller şi Ioan Ţăran. Împreună cu elevii, părinţii, Primăria Alba Iulia, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi sponsorii, cadrele didactice, antrenorii, personalul didactic auxiliar şi nedidactic au pregătit în cel mai mic detaliu acest eveniment. Şi de această dată, conducerea Liceului Sportiv Alba Iulia a reuşit să confere importanţa cuvenită acestei zile, aducând-o în mijlocul elevilor pe „doamna baschetului românesc”, cum a numit-o prof. Nicuşor Marcu, nimeni alta decât preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, un exemplu de dăruire şi devotament în activitatea sportivă, fiind primită printr-un tunel de garoafe de către elevi. Alături de colectivul liceului s-au aflat oficialităţi publice judeţene şi locale, directorii unor instituţii de învăţământ din Alba Iulia, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret şi sponsori, oficiali care şi-au arătat în continuare sprijinul pentru Liceul Sportiv.
După ce a primit un frumos buchet de flori şi placheta omagială din partea gazdelor, în alocuţiunea ei, Carmen Tocală a subliniat că educaţia copiilor se face cel mai bine prin sport, subliniind toate beneficiile pe care le aduc exerciţiul fizic şi mişcarea, în general şi baschetul, în special, sport care te face să ţinteşti sus… la coş! Ea i-a felicitat pe elevi şi pe profesori, un cuvânt de laudă având pentru antrenorul Nicuşor Marcu, căruia i se datorează înfiinţarea echipei de baschet la Alba Iulia, prezentă în prima ligă a ţării. De altfel, fosta glorie a baschetului feminin românesc i-a decernat directorului Nicuşor Marcu o imensă cupă din partea FRB, iar viceprimarului Ioan Bogăţan şi vicepreşedintelui CJ Sorin Bumb le-a înmânat plachete pentru contribuţia adusă la susţinerea activităţii Liceului Sportiv Alba Iulia.
Au urmat un program cultural-artistic multicultural şi demonstraţii sportive, elevii pregătiţi de prof. Mărioara şi Ovidiu Popa, înv. Tania Lovin şi prof. Ioan Todor (care la final au primit o binemeritată recompensă) fiind din nou la înălţimea momentului: dans sportiv şi majorete ale Şcolii „Chirilă”, cabaret parizian, demonstraţie de judo (printre judoka s-au aflat o fetiţă cam de 8 – 9 ani şi un puşti de 7 – 8 ani), dansul cancan, micile majorete ale Licelui Sportiv (aflate la debut), cu toţii meritând din plin aplauzele răsunătoare primite din partea publicului. Personal am gustat cel mai mult dansul irlandez (evident la un nivel adecvat posibilităţilor unor copii de gimnaziu!), o apariţie surpriză şi în acelaşi timp un moment artistic care presupune multă, multă muncă şi repetiţii. Apoi, au fost decernate diplome, plachete şi flori (inclusiv bărbaţilor, de ziua lor!) tuturor celor care sprijină într-un fel sau altul Liceul Sportiv. De asemenea, Carmen Tocală a ţinut să le premieze personal pe componentele echipelor de baschet ale liceului, oferindu-le fiecăreia câte o minge de baschet oficială, pe care baschetbalistele au obţinut apoi şi autograful preşedintei FRB. Diplome şi tricouri au primit şi câştigătorii celorlalte concursuri şi competiţii desfăşurate cu acest prilej, iar la final au fost menţionaţi şi răsplătiţi cum se cuvine dascălii pensionabili ai Liceului Sportiv, întregul eveniment, care a luat proporţia unei gale a sportului albaiulian, încheindu-se în curtea şcolii cu parada sportivilor cu medaliile lor strălucitoare. Vom reveni!
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Fenomen astronomic EXTREM de rar: Cinci planete se vor alinia într-un spectacol nemaiîntâlnit de 17 ani

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Fenomen astronomic EXTREM de rar: Cinci planete se vor alinia într-un spectacol nemaiîntâlnit de 17 ani

Cinci planete se vor alinia în dreptul Lunii într-un fenomen astronomic rar.

Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Uranus vor oferi un spectacol unic pe cerul nopţii în această seară după apusul Soarelui. Majoritatea planetelor vor putea fi vizibile cu ochiul liber, însă pentru Mercur şi Uranus va fi nevoie de un binoclu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fenomenul este comparat de către specialişti cu aranjarea perlelor pe un colier. O astfel de paradă a planetelor a fost observată şi în iunie anul trecut, pentru prima dată din 2004.

Alte alinieri planetare vor mai avea loc pe 11 aprilie şi pe 24 august 2023.

Pe 17 iunie 2023, va putea fi observată şi alinierea dintre planetele Mercur, Uranus, Jupiter, Neptun şi Saturn.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Cazul crimei care a îngrozit Alba: Mama bebelușului ucis de tatăl său, dată dispărută, în 2020, la Arad

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cazul crimei care a îngrozit Alba: Mama bebelușului ucis de tatăl său, dată dispărută, în 2020, la Arad

Tânăra mamă a copilașului ucis în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, într-un apartament din municipiul Alba Iulia, chiar de către tatăl său a fost dată dispărută, în toamna anului 2020, fiind căutată de polițiștii arădeni.

Pentru găsirea C. I., soțul ei a făcut o postare pe rețelele de socializare. Acesta a declarat atunci că are doi copii minori împreună cu tânăra. La 1 noiembrie, C. i-a scris soțului ei pe Facebook, mesaj în care spunea că a plecat din vina lui, scrie Special Arad.

CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO| ȘOCANT: Un bărbat și un copilaș de doar un an găsiți SPÂNZURAȚI într-un apartament din Alba Iulia. Posibilă CRIMĂ urmată de SINUCIDERE

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit informațiilor jurnaliștilor de la Special Arad, polițiștii arădeni au dat de urma tinerei, aceasta declarându-le că nu a fost victima vreunei infracțiuni, însă nu s-a întors acasă, la Arad.

„În dimineața zilei de 29 octombrie, C.-G. I., de 23 de ani, a plecat de la domiciliul ei, de pe raza municipiului Arad și de atunci nu s-a mai întors. Semnalmente: înălţime 165 cm, aprox. 60 kg, constituţie atletică, faţă ovală, ten deschis, ochi căprui, păr șaten, lung. Când a fost văzută ultima data, tânăra purta pantaloni jeans de culoare închisă, geacă roșie și încălțăminte sport mov. Are asupra sa o poșetă de culoare închisă. Persoanele care dețin informații ce pot conduce la depistarea celei dispărute sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție”, a fost anunțul pe care IPJ Arad l-a publicat în legătură cu dispariția femeii.

CITEȘTE ȘI:SCRISOAREA de ADIO lăsată de tatăl criminal din Alba cu câteva ore înainte de a-și ucide fiul și de a-și pune capăt zilelor: „Da, mi-am pierdut familia. Încă mai pot alege”

Mesajul de adio al tatălui

Bărbatul (Bogdan R.) i-a trimis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mamei copilului, fosta sa parteneră, o serie de mesaje, care au alertat-o. Copilul era la el, în weekend. Cei doi au fost împreună doi ani, iar din octombrie anul trecut, femeia ar fi plecat de la el.

Inițial, bărbatul a răspuns la telefon și a dat asigurări că fiul său este bine, fiind dispus să demonstreze acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află, iar ulterior nu a răspuns la telefon, și nici la ușa apartamentului situat într-un bloc de pe strada Livezii, din Alba Iulia, în care locuia cu chirie. Când, în final, polițiștii au intrat în locuință i-au găsit pe cei doi, copilul de 1 an și tatăl acestuia, spânzurați.

Bărbatul a lăsat pe o reţea de socializare un mesaj în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de faptul că un alt bărbat petrece mai mult timp decât el cu fiul său.

„Cine e bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu? De ce nu am ştiut că i-ai dat o nouă figură paternă lui D.? Cum ai permis necunoscutului acesta să fie în aceeaşi casă cu bebeluşul meu? Ce ştii despre el? De ce îţi baţi joc de băiatul meu? Nu am fost eu un tată suficient de bun, cine e acest străin? V-am întrebat «ce planuri de viitor aveţi cu băiatul meu?» Şi nu aţi spus nimic. Eu ţin la familia mea, la băiatul meu, dar de ce te laşi manipulată de C. C.?”, a scris, printre alele, bărbatul de 27 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Nenea Sever, bătrânelul simpatic din Apuseni a trecut la cele veșnice: A fost mereu cu zâmbetul pe buze indiferent de greutăți

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Nenea Sever, bătrânelul simpatic din Apuseni a trecut la cele veșnice: A fost mereu cu zâmbetul pe buze indiferent de greutăți

Nenea Sever, cum era cunoscut de consăteni și apropiați s-a stins din viață în cursul acestei săptămâni, la aproape 91 de ani.

Bătrânelul din munții Apuseni, era plin de veselie, în ciuda vicisitudinilor și greutăților cu care s-a confruntat în vârf de munte.

Elit - Gustul Desăvârșit

Singurul său necaz era singurătatea și se bucura când cineva îi mai călca pragul și avea cu cine povesti.

„S-a stins o viață de om, a plecat dintre noi bătrănelul simpatic, plin de umor care a iubit viața și a fost mereu cu zâmbetul pe buze indiferent de greutatile care l-au incercat!

Prieten drag, nu te vom uita! Odihneste-te in pace Nea Sever!”, a scris Ioan Lazăr pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare