Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Ziua Liceului Sportiv” – o adevărată gală a sportului albaiulian

Publicat

în

Ieri, 5 mai, la sala de sport a Liceului Sportiv Alba Iulia, pavoazată de sărbătoare, au avut loc manifestările festive dedicate zilei instituţiei, fiind prezent colectivul unităţii liceale, în frunte cu directorul Nicuşor Marcu şi adjuncţii săi Elena Vinceller şi Ioan Ţăran. Împreună cu elevii, părinţii, Primăria Alba Iulia, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi sponsorii, cadrele didactice, antrenorii, personalul didactic auxiliar şi nedidactic au pregătit în cel mai mic detaliu acest eveniment. Şi de această dată, conducerea Liceului Sportiv Alba Iulia a reuşit să confere importanţa cuvenită acestei zile, aducând-o în mijlocul elevilor pe „doamna baschetului românesc”, cum a numit-o prof. Nicuşor Marcu, nimeni alta decât preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, un exemplu de dăruire şi devotament în activitatea sportivă, fiind primită printr-un tunel de garoafe de către elevi. Alături de colectivul liceului s-au aflat oficialităţi publice judeţene şi locale, directorii unor instituţii de învăţământ din Alba Iulia, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret şi sponsori, oficiali care şi-au arătat în continuare sprijinul pentru Liceul Sportiv.
După ce a primit un frumos buchet de flori şi placheta omagială din partea gazdelor, în alocuţiunea ei, Carmen Tocală a subliniat că educaţia copiilor se face cel mai bine prin sport, subliniind toate beneficiile pe care le aduc exerciţiul fizic şi mişcarea, în general şi baschetul, în special, sport care te face să ţinteşti sus… la coş! Ea i-a felicitat pe elevi şi pe profesori, un cuvânt de laudă având pentru antrenorul Nicuşor Marcu, căruia i se datorează înfiinţarea echipei de baschet la Alba Iulia, prezentă în prima ligă a ţării. De altfel, fosta glorie a baschetului feminin românesc i-a decernat directorului Nicuşor Marcu o imensă cupă din partea FRB, iar viceprimarului Ioan Bogăţan şi vicepreşedintelui CJ Sorin Bumb le-a înmânat plachete pentru contribuţia adusă la susţinerea activităţii Liceului Sportiv Alba Iulia.
Au urmat un program cultural-artistic multicultural şi demonstraţii sportive, elevii pregătiţi de prof. Mărioara şi Ovidiu Popa, înv. Tania Lovin şi prof. Ioan Todor (care la final au primit o binemeritată recompensă) fiind din nou la înălţimea momentului: dans sportiv şi majorete ale Şcolii „Chirilă”, cabaret parizian, demonstraţie de judo (printre judoka s-au aflat o fetiţă cam de 8 – 9 ani şi un puşti de 7 – 8 ani), dansul cancan, micile majorete ale Licelui Sportiv (aflate la debut), cu toţii meritând din plin aplauzele răsunătoare primite din partea publicului. Personal am gustat cel mai mult dansul irlandez (evident la un nivel adecvat posibilităţilor unor copii de gimnaziu!), o apariţie surpriză şi în acelaşi timp un moment artistic care presupune multă, multă muncă şi repetiţii. Apoi, au fost decernate diplome, plachete şi flori (inclusiv bărbaţilor, de ziua lor!) tuturor celor care sprijină într-un fel sau altul Liceul Sportiv. De asemenea, Carmen Tocală a ţinut să le premieze personal pe componentele echipelor de baschet ale liceului, oferindu-le fiecăreia câte o minge de baschet oficială, pe care baschetbalistele au obţinut apoi şi autograful preşedintei FRB. Diplome şi tricouri au primit şi câştigătorii celorlalte concursuri şi competiţii desfăşurate cu acest prilej, iar la final au fost menţionaţi şi răsplătiţi cum se cuvine dascălii pensionabili ai Liceului Sportiv, întregul eveniment, care a luat proporţia unei gale a sportului albaiulian, încheindu-se în curtea şcolii cu parada sportivilor cu medaliile lor strălucitoare. Vom reveni!
Robert GHERGU

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

Publicat

în

VIDEO| Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

În cursul seri de luni, 17 ianuarie, primul ministru Nicolae Ciucă a anunțat noile prețuri plafonate în energie care se vor aplica de la 1 februarie.

„Am reușit să ajungem la un acord, plafon la energia electrică de la 1 leu la 0,8 lei per kilowat, iar consumul crește de la 200 kilowați la 500 de kilowați. Va însemna că la consumatori se va cere 0,68 lei per kilowat.

Electrica Furnizare Discount

La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0, 31, iar consumul va crește de la 1000 la 1500 kilowați. Plafonarea va fi de la 1 februarie”, a spus premierul.

Sursa: stiripesurse.ro

 

 

Citește mai mult

Ştirea zilei

Utilaj modern pentru întreținerea spațiilor verzi din Blaj: Licitația de peste 230.000 de lei pentru achiziționarea unei autostropitoare, lansată în SEAP

Publicat

în

Utilaj modern pentru întreținerea spațiilor verzi din Blaj: Licitația de peste 230.000 de lei pentru achiziționarea unei autostropitoare, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Blaj a început demersurile pentru achiziționarea unei noi autostropitoare pentru întreținerea spațiilor verzi.

Primăria a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția unei autostropitoare pentru spațiile verzi din oraș.

Valoarea totală estimată a investiției este de 232.000 de lei, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

În perioada 2018-2020 au fost achiziționate: un buldoexcavator și un utilaj multifuncțional pentru spălat străzi, trotuare, autobasculantă Ford, automaturatoare Scarab, automaturatoare Green Machines, maturatoarea Comae, 2 remorci, tractor multifuncțional, tractor pt salubritate.

Primaria Municipiului Blaj Serviciul Public de Gospodărie Comunala dorește achiziționarea a unei Autostropitoare spatii verzi pentru a facilita irigarea spatiilor verzi aflate in sensurile giratorii, a jardinierelor așezata in suporți pe marginea șoselelor, a ghivecelor de flori montate pe suporți la inaltime, pentru întreținerea sanatatii plantelor, arbuștilor si imbunatatirea calitatii mediului urban si revitalizarea estetica a Municipiului Blaj.

Automăturatoarea trotuare trebuie să fie acoperită de garanție pentru cel puțin 4 ani pentru autoșasiu și minim un an de la data livrării pentru suprastructură, care nu va implică cheltuieli suplimentare din partea beneficiarului cu excepția consumabilelor, manoperei, pieselor și materialelor aferente reviziilor.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Simulare BACALAUREAT și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Când au loc PROBELE pentru candidați. CALENDAR

Publicat

în

Simulare BACALAUREAT și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Când au loc PROBELE pentru candidați. CALENDAR

Simulările pentru examenul de Bacalaureat 2022 au loc în perioada 28-31 martie, iar cele pentru Evaluarea Națională între 4-6 aprilie, potrivit surselor din ministerul Educației. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie pentru ambele simulări.

 • Până la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de ministru cu actualul calendar pentru simulările examenelor naționale, datele de mai jos pot suferi modificări.

Calendarul simulărilor pentru BAC 2022:

 • 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română;
 • 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – Matematică sau Istorie;
 • 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – disciplina la alegere a profilului și specializării
 • 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă;
 • 14 aprilie – afișarea rezultatelor

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a

Electrica Furnizare Discount
 • 4 aprilie 2022 – Simulare proba Limba şi literatura română
 • 5 aprilie 2022 – Simulare proba Matematică;
 • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
 • 14 aprilie 2022 – afișarea rezultatelor

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Simulările pentru examenele de BAC și Evaluare Națională se vor susține cu prezența fizică. În 2021 au fost reluate simulările, după ce în 2020 nu au fost susținute din cauza pandemiei.

Calendarul primei sesiuni de BAC 2022 (iunie – iulie 2022)

 • 23 – 27 mai 2022 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
 • 27 mai 2022 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
 • 6 – 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 8 – 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 9 – 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 13 – 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

 • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
 • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
 • 27 iunie 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
 • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022

 • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
 • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 • 14 iunie 2022: Limba și literatura română — probă scrisă
 • 16 iunie 2022: Matematica — probă scrisă
 • 17 iunie 2022: Limba și literatura maternă — probă scrisă
 • 23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
 • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare