Rămâi conectat

Actualitate

Ziua internațională a energiei eoliene, marcată la 15 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua internațională a energiei eoliene, ce are scopul de a informa populația cu privire la acest mod ”curat” de a obține energie, este marcată la 15 iunie.  

energie-regenerabilaÎn prezent, energia eoliană reprezintă la nivel mondial unul dintre sectoarelor industriale cu cea mai rapidă creștere. În 2014, investițiile din acest sector s-au ridicat la aproximativ 100 miliarde dolari, potrivit www.ewea.org.

În peste 80 de țări, fermele eoliene sunt în funcțiune, generând energie dintr-o sursă nepoluantă și regenerabilă. Mii de persoane sunt implicate în producția de energie eoliană, dar, în același timp, pentru foarte mulți energia eoliană este un mister.

În jurul datei de 15 iunie, sute de evenimente publice se desfășoară peste tot în lume, de la excursii de familie și vizite la ferme eoliene, la seminarii cu participarea experților și personalităților marcante din industrie, pentru a afla cât mai multe informații și pentru a sprijini acest mod de producere a energiei.

În țările membre ale UE, industria eoliană instalată, la nivelul anului 2014, avea o capacitate suficientă pentru a satisface 10,2% din consumul de energie electrică al țărilor membre UE, echivalentul necesar pentru 73 milioane de gospodării, potrivit www.ewea.org/statistics. România se află pe locul 10 în Uniunea Europeană din punct de vedere al producției de energie eoliană.

Asociația Europeană a Energiei Eoliene (EWEA) și Consiliul Mondial pentru Energie Eoliană (GWEC) coordonează marcarea Zilei internaționale a energiei eoliene printr-o rețea de parteneri. De la lansarea din 2007, ziua dedicată energiei eoliene a cunoscut o creștere a popularității, trezind interesul atât al oamenilor simpli, cât și al specialiștilor în domeniu, potrivit www.ewea.org.

Un studiu recent al Asociației Europene pentru Energie Eoliană arată că până în 2020, industria energiei eoliene din Uniunea Europeană se va dubla. La nivel european, industria energiei eoliene va ajunge la 330.000 de locuri de muncă. Datorită nevoii statelor de a stimula creșterea economică, tot mai multe companii vor investi în acest domeniu.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea