Zilele Francofoniei 20-25 martie, sărbătorite la Alba Iulia prin concerte, recitaluri de poezie și piese de teatru

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Între 20-25 martie, municipiul Alba Iulia va găzdui Zilele Francofoniei, ocazie cu care vor fi organizate concerte de muzică, recitaluri de poezie francofonă, lansări de carte, expoziții și piese de teatru.

Vineri 23 martie, ora 18.00 la Teatrul de Păpuși „Prichindel” va avea loc piesa de teatru “Dracula Mon Amour”, o adaptare după celebrul roman “Dracula” al lui Bram Stoker, pusă în scenă de Alexandru Jurcan și trupa Liceului Teoretic Octavian Goga din Huedin.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia “Alba-Manche Împreună” (AMI), împreună cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Teatrul de Păpuşi Alba Iulia, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, Liceul de Arte Alba Iulia, Colegiul Economic „D.P. Marţian”Alba Iulia, Asociaţia Cultur Art, prin proiectul “Creativitate în spaţiul francofon”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Francofoniei, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia va găzdui, în data de 25 martie 2013, o serie de manifestări ştiinţifice şi culturale. Pentru acest eveniment Filiala Bibliotecii Naționale a României din Alba Iulia are ca parteneri Ambasada Franţei din România, Institutul Francez Român, Lectoratul francez din Sibiu, L’Association Amitié & Solidarité en Ouest Lyonnais Vaugneray, Liceul de Arte din Alba Iulia.

Francofonia are patru mari obiective: promovarea limbii franceze și a diversității culturale și lingvistice; promovarea păcii, a democrației și a drepturilor omului; susținerea educației, formării, învățământului superior și cercetării; dezvoltarea cooperării în serviciul dezvoltării durabile și a solidarității.

Francofonia înseamnă să aparții aceleiași comunități și să împărtășești valorile culturale, științifice, economice.

Ziua InternaŃională a Francofoniei, 20 martie, este o zi dedicată limbii franceze, care reunește 200 de milioane de locuitori în întreaga lume.

Afiș cu programul evenimentelor:

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136