Zilele de concediu de odihnă neefectuate de angajat vor fi plătite de angajator

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Zilele de concediu neefectuate de angajat vor fi plătite de angajator conform celui mai recent comunicat nr. 165/18, din data de 6 noiembrie 2018, cu privire la hotărârile în cauzele C-619/16 şi C-684/16 ale Curţii Europene de Justiţie.

“Prin hotărârile pronunţate astăzi, Curtea de Justiţie declară că dreptul Uniunii se opune ca un lucrător să îşi piardă în mod automat zilele de concediu anual plătit la care avea dreptul în temeiul dreptului Uniunii precum şi, în mod corelativ, dreptul la o indemnizaţie financiară în temeiul acestui concediu neefectuat, doar pentru faptul că nu a solicitat concediu înaintea încetării raportului de muncă (sau în perioada de referinţă)”, scrie în cel mai recent comunicat de la CJUE.

USR - Alegeri parlamentare 2020

“Aceste drepturi nu se pot stinge decât dacă lucrătorului i s-a oferit efectiv posibilitatea de către angajator, în special printr-o informare corespunzătoare din partea acestuia din urmă, de a efectua zilele de concediu în cauză în timp util, aspect care trebuie dovedit de angajator.”

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Această decizie se pune în aplicare în România numai la încetarea contractului individual de muncă.

Sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419