Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Zilele anului 2016 în care nu se pot organiza nunţi şi botezuri. Principalele perioade în care se ţine post şi în care sunt sărbători religioase, conform calendarului creştin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dacă nu v-aţi programat încă petrecerile din anul 2016 vă reamintim că, potrivit tradiţiei creştine, în perioada postului nu se pot organiza nunţi sau botezuri.

calendar crestin ortodox 2016Iată, mai jos, principalele perioade din 2016 în care se ţine post şi în care sunt sărbători religioase, conform calendarului creştin ortodox:

Pe lângă zilele de miercuri şi vineri de peste an, în afara celor cu dezlegare, însemnate cu harţi, în 2016, credincioşii vor ţine post pe 5 ianuarie, în ajunul Bobotezei, între 14 martie si 30 aprilie, cu ocazia postului Sfintelor Pasti, între 27 si 28 iunie, pentru Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, între 1 si 14 august, de postul Adormirii Maicii Domnului, pe 29 august, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe 14 septembrie, de Înălţarea Sfintei Cruci şi intre 14 noiembrie şi 24 decembrie, pentru postul Naşterii Domnului.

În afara zilelor de post de peste an, nu se fac nunţi în zilele Praznicelor împărăteşti şi nici în ajunul acestora, în săptămâna lăsatului sec de carne (6 – 12 martie), în Săptămâna Luminată (2 – 8 mai), în perioada de la Crăciun pana la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie 2015) şi nici între 13 martie şi 1 mai, cu ocazia postului Sfintelor Paşti, în 27 – 28 iunie, pentru Postul Sfinţilor Apostoli Petru si Pavel, între 1 si 15 august, de postul Adormirii Maicii Domnului, pe 29 august, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe 14 septembrie, de Înălţarea Sfintei Cruci şi între 14 noiembrie şi 24 decembrie, de postul Naşterii Domnului.

În acest an, Duminica Floriilor va fi pe 24 aprilie, iar Duminica Paştelui va fi pe 1 mai. Înălţarea Domnului va fi joi, pe 9 iunie, iar Rusaliile vor fi duminica, pe 19 iunie.

Adormirea Maicii Domnului este luni, pe 15 august, iar Sfântul Apostol Andrei va fi sărbătorit miercuri, pe 30 noiembrie. (Z.U.)
Sursa: Calendar creștin ortodox


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață

Ziarul Unirea

Publicat

în

14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață Marele geniu literar Tudor Arghezi s-a nascut la Bucuresti, la 23 mai 1880, numele sau adevarat fiind Ion N.Theodorescu. Pseudonimul Arghezi provine, dupa cum marturiseste insusi poetul, de la numele vechi al Argesului, Argesis. Clasele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea