Zile LIBERE și 75% din salariul de bază GARANTAT, pentru părinții din Aiud care aleg să stea cu copiii lor, cât timp școlile sunt închise. Legile puse la dispoziție de Primărie

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Zile LIBERE și 75% din salariul de bază GARANTAT, pentru părinții din Aiud care aleg să stea cu copiii lor, cât timp școlile sunt închise. Legile puse la dispoziție de Primărie

Ca urmare a numărului ridicat de cazuri confirmare cu coronavirus în ultimele zile, Primăria Municipiului Aiud a dorit să vină cu o serie de precizări utile pentru părinții din oraș.

,, În atenția părinților!

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Ca urmare a suspendării cursurilor școlare vă reamintim că:
Potrivit art. 1 din O.U.G. nr. 147/2020 se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor cu vârsta de până la 12 ani sau până la 26 de ani pentru copiii cu dizabilități, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ.

Modelele cererii pentru acordarea de zile libere și declarației pe propria răspundere a celuilalt părinte sunt prevăzute în Ordinul ministrului muncii și protecției sociale nr. 1375/2020.

Angajatorul este obligat să acorde zile libere dacă angajatul solicită acest drept.

Potrivit art. 3 din ordonanța menționată mai sus, indemnizația pentru fiecare zi liberă este în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Această indemnizație se plătește din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri și cheltuieli al angajatorului.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419