Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

ZILE LIBERE de la stat pentru părinții care își supraveghează copiii, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

ZILE LIBERE de la stat pentru părinții care își supraveghează copiii, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ-proiect adopat de Senat.

Veste imensă pentru unii dintre bugetari. O lege extrem de important a trecut deja de Senat. Aleșii au adoptat proiectul legislative prin care acordă zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.

Comisia pentru învăţământ a dat raport de admitere. „Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt arondaţi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu. (….) Persoanele au dreptul la zile libere plătite, pe toată perioada în care autorităţile competente decretează închiderea unităţilor de învăţământ respective”, se arată în proiectul iniţiat de deputaţi ALDE şi PSD.

Beneficiarii acestui proiect de act normativ sunt părinţii ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistraţi în cadrul unei unităţi de învăţământ, precum şi părinţii copiilor cu dizabilităţi înregistraţi în cadrul unei unităţi de învăţământ.

Zilele libere se acordă la cererea unuia dintre părinţi, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale, mai prevede proiectul. „Zilele libere se acordă pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, semnată de către ambii părinţi, cu excepţia familiilor monoparentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menţionată”, se mai arată în proiect.

sursa:capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea