Rămâi conectat

Actualitate

”Zero la Mie”, aplicaţie creată special pentru șoferi. Îţi arată în cât timp nu mai ai alcool în sânge după ce ai băut. Cum funcţionează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De sărbători a fost lansată aplicaţia Zero la Mie, creată special pentru șoferi. Cu ajutorul ei utilizatorii care au consumat alcool pot afla timpul estimativ în care vor ajunge din nou la 0‰ alcool în sânge.

Dedicată şoferilor, noua versiune a aplicaţiei relansată de Ursus Breweries şi Poliţia Română include noi funcţionalităţi. O altă noutate adusă de aplicaţie este parteneriatul cu start-up-ul Clever Taxi.

Utilizatorii parcurg cinci pași în care introduc informaţiile necesare calculului și află timpul necesar pentru revenirea la limita legală de 0‰ alcool în sânge necesară conducerii unui autovehicul pe drumurile publice.

Zero la Mie este construită folosind formula de calcul dezvoltată de fizicianul suedez Erik Windmark şi utilizată la nivel internaţional. Pe baza datelor introduse în secţiunea bio, precum gen, înălţime, greutate, cantitate şi tip de alcool consumat, dar şi timpul de consum, este generat un timp estimativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie. Dacă utilizatorul a consumat alimente în perioada de consum de alcool, este recomandată adăugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicaţie.

Noua versiune a aplicaţiei încorporează şi „Testul de echilibru”, prin care utilizatorii îşi pot testa controlul şi reflexele. Astfel, prin accesarea camerei telefonului direct din aplicaţie, pe ecran apare o linie de ghidare care trebuie urmată. Dacă reuşeşti să mergi drept ai trecut testul! Dacă rezultatul este negativ, pe ecranul telefonului este afişat un mesaj de atenţionare şi responsabilizare, iar utilizatorului îi este recomandat să contacteze un prieten sau să comande un taxi.

O altă noutate în aplicaţie este parteneriatul cu start-up-ul românesc Clever Taxi. Cei care folosesc Zero la Mie au acces direct din aplicaţie la servicii de transport în peste 20 de oraşe, iar cu ajutorul CleverPay au la îndemână cea mai uşoară modalitate de a plăti cursa de taxi, instant. Mai mult, clienţii noi ai Clever Taxi vor avea la dispoziţie 10.000 de vouchere în valoare de 15 lei la prima cursă plătită cu cardul prin aplicaţie.

Aplicația Zero la Mie, disponibilă pentru moment pentru iOS, iar din prima jumătate a lunii februarie şi pentru Android, este dezvoltată de Ursus Breweries în cadrul platformei de consum responsabil DespreAlcool.ro. Instrument de testare pentru utilizatori, aplicaţia este totodată şi o modalitate de informare care reiterează faptul că limita legală de alcool pentru conducerea unui autovehicul este 0‰.

Pentru un rezultat cât mai apropiat de realitate, este necesară introducerea informaţiilor corecte, în concordanţă cu consumul real de alcool.

„Poliţia Rutieră susţine toleranţă zero faţă de conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor  alcoolice şi de aceea apreciază efortul de conştientizare a participanţilor la trafic în acest sens”, a declarat directorul Direcţiei Rutiere, chestor de poliţie Florentin Brăcea.

Studiul „Atitudini sociale privind riscul în trafic 2018”  arată că proporţia şoferilor care declară că li s-a întâmplat să conducă după ce au consumat băuturi alcoolice este de aproximativ 9% din totalul şoferilor chestionaţi, cu o frecvenţă ocazională. Comparativ cu anii anteriori, se înregistrează o scădere semnificativă a incidenţei cazurilor de condus sub influenţa alcoolului, de la 29% în 2008 la 9% în 2018, aşa cum declară şoferii români. La această evoluţie pozitivă au contribuit şi campaniile de conştientizare desfăşurate în ultimii ani, cu aport consistent şi din partea campaniei „Zero la Mie” susţinută de Ursus Breweries prin platforma desprealcool.ro, alături de Poliţia Română.

Sursa: adevarul.ro

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea