Zeci de mascaţi şi jandarmi au reuşit să liniştească circa 200 de romi violenţi. Unul dintre ei a scos o lamă din gură şi a început să se automutileze

Poliţiştii Serviciului de Intervenţie Rapidă şi jandarmii au intervenit operativ şi au aplanat o stare conflictuală produsă ieri seară, în municipiul Alba Iulia, pe strada Gheorghe Şincai, în zona numită Sub stadion, chiar lângă sălile de evenimente Mercur.

Potrivit IPJ Alba, totul a început când, miercuri, 9 mai, în jurul orelor 19,00 poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au organizat o acţiune în cadrul căreia i-au solicita lui K.S., de 22 de ani, din Alba Iulia, să pună la dispoziţia agenţilor autoturismul său, care era parcat pe strada Gheorghe Şincai din Alba Iulia, pentru efectuarea unui control.

ELIT

Tânărul de etnie romă a avut o reacţie de intimidare a poliţiştilor, caracteristică celor care au petrecut timp în penitenciar, devenind recalcitrant, refuzând să deschidă maşina şi, ulterior urcându-se pe capota acesteia unde, cu ajutorul unei lame, pe care a scos-o din gură, s-a tăiat pe antebraţe, gât şi în zona pieptului, provocându-şi răni superficiale. Acesta era însoţit de fratele său, K.G., de 21 de ani, care s-a manifestat de asemenea violent, adresând injurii şi ameninţându-i pe poliţişti.

La scurt timp, în zonă s-au adunat aproximativ 200 de cetăţeni de etnie rromă, împrejurare în care, pentru ca situaţia să nu degenereze, a fost necesară intervenţia poliţiştilor de la SIR şi a jandarmilor, situaţia fiind detensionată în circa 30 de minute. Cei doi bărbaţi au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, iar ulterior K.S. a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba Iulia unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, după care a rămas internat în secţia de neuropsihiatrie.

Mai mulţi participanţi la incident sunt acum cercetaţi penal, pentru că, în timpul intervenţiei, membrii grupelor de intervenţie au fost insultaţi, îmbrânciţi şi ameninţaţi. La Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi împiedecarea organelor de ordine publică de a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

4 Comentarii

Lex 10 mai 2012 at 15:23

Viitorul suna ,,bine,,! Sa vedeti cand vor sufoca indienii satele si orasele Romaniei iar albii vor devenii minoritari intr-o RRomanie cu capitala la New Deli! Atunci sa-i vedem pe cei care urla toata ziua ca indienii sunt discriminati?!

altu 10 mai 2012 at 15:55

Bravo! Asta trebuie facut mai des,de rutina.Tiganii nu stiu de bun simt,de respect,de civilizatie…doar de FRICA..Asa trebuie sa actioneze politia!

Aurelian 10 mai 2012 at 17:52

Am avut un prieten din Pakistan, insurat cu o tiganca europeana, care vazand faptele tiganilor din Europa, i-a zis socrului lui:
– Uitate la culoarea mea si uitate la culoarea ta, avem aceiasi culoare. Tiganii au origine in Punjab, unde traim noi pakistanezi si populatia sic(acelasi popor, pakistanezi sunt musulmani, iar sic, sunt politeisti), si tiganii sunt cea mai de jos „casta”, cei fara de casa, nomazii, numiti si „intocabili”! La noi tiganii sunt linistiti, harnici si seriosi, ca noi ne stim purta cu tiganii, nu ca si europenii, iar daca prin exceptie, un tigan de la noi face pe „nebunul”, scoatem Kalashnikov-ul, si terminam cu satra, asa ca tiganii din Punjab, nu au alta sansa decat seriozitatea!

nedumeritu' 11 mai 2012 at 10:30

…da’ n-am inteles-de ce la neuropsihiatrie? se considera ca era nebun sau se trateaza nesimtirea in spital?cine acopera cheltuielile?miselia se „trateaza” la pirnaie , nu e cazul sa se genereze cheltuieli suplimentare prin internare!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...