Rămâi conectat

Curier Județean

Zeci de mascaţi şi jandarmi au reuşit să liniştească circa 200 de romi violenţi. Unul dintre ei a scos o lamă din gură şi a început să se automutileze

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Serviciului de Intervenţie Rapidă şi jandarmii au intervenit operativ şi au aplanat o stare conflictuală produsă ieri seară, în municipiul Alba Iulia, pe strada Gheorghe Şincai, în zona numită Sub stadion, chiar lângă sălile de evenimente Mercur.

Potrivit IPJ Alba, totul a început când, miercuri, 9 mai, în jurul orelor 19,00 poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au organizat o acţiune în cadrul căreia i-au solicita lui K.S., de 22 de ani, din Alba Iulia, să pună la dispoziţia agenţilor autoturismul său, care era parcat pe strada Gheorghe Şincai din Alba Iulia, pentru efectuarea unui control.

Tânărul de etnie romă a avut o reacţie de intimidare a poliţiştilor, caracteristică celor care au petrecut timp în penitenciar, devenind recalcitrant, refuzând să deschidă maşina şi, ulterior urcându-se pe capota acesteia unde, cu ajutorul unei lame, pe care a scos-o din gură, s-a tăiat pe antebraţe, gât şi în zona pieptului, provocându-şi răni superficiale. Acesta era însoţit de fratele său, K.G., de 21 de ani, care s-a manifestat de asemenea violent, adresând injurii şi ameninţându-i pe poliţişti.

La scurt timp, în zonă s-au adunat aproximativ 200 de cetăţeni de etnie rromă, împrejurare în care, pentru ca situaţia să nu degenereze, a fost necesară intervenţia poliţiştilor de la SIR şi a jandarmilor, situaţia fiind detensionată în circa 30 de minute. Cei doi bărbaţi au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, iar ulterior K.S. a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba Iulia unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, după care a rămas internat în secţia de neuropsihiatrie.

Mai mulţi participanţi la incident sunt acum cercetaţi penal, pentru că, în timpul intervenţiei, membrii grupelor de intervenţie au fost insultaţi, îmbrânciţi şi ameninţaţi. La Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi împiedecarea organelor de ordine publică de a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști În timp ce se afla în interiorul unei bănci, un bărbat din Gârbova de 48 de ani, a găsit un card de pe care a scos 1.500 de lei. Este cercetat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea