Rămâi conectat

Curier Județean

Zece măsuri pentru deblocarea economiei

Publicat

în

Partidul Conservator a propus Uniuni Social Liberale 10 măsuri economice urgente în vederea deblocării economiei, care pot aduce bunăstare românilor în cel mai scurt timp posibil. 1. Reducerea TVA la alimente de  la 24% la 5 %, aşa cum există în majoritatea ţărilor europene  civilizate. Pentru aplicarea acestei măsuri statul nu trebuie să contribuie cu nimic, puterea de cumpărare a populaţiei crescând cu aproape 20%. 2. Stimularea mediului de afaceri prin reducerea celor peste 120 de taxe şi impozite percepute în momentul de faţă de stat. 3. Crearea unui fond de garantare, altul decât fondul Guvernului, pentru atragerea fondurilor europene puse la dispoziţia României. La acest fond trebuie să contribuie băncile, iar CEC-ul să fie liantul. 4. Întocmirea unei strategii de relaţii economice şi comerciale cu SUA, UE, dar şi cu marile puteri economice – Brazilia, Rusia, India şi China. 5. Măsuri netarifare la import şi export, aşa cum procedează alte ţări europene. De exemplu, putem să cerem ca produsele care vin din Austria şi Anglia să aibă ştanţate pe spate înscrisuri în mai multe limbi – seria, datele tehnice etc., lucruri aproape imposibile, astfel încât aceste ţări să nu mai poată exporta în România, în acest fel fiind obligate să deschidă linii de producţie în ţara noastră. 6. Având în vedere poziţia geografică a României, care ne avantajează, ţara noastră poate deveni un centru de depozitare şi implicit de tranzitare a mărfurilor din toată zona. 7. Terminarea investiţiilor începute în funcţie de aportul lor la economie şi stabilirea de priorităţi naţionale de  investiţii. 8. Reconversia profesională. Avem nevoie de forţă de muncă, de mii de oameni la vămi, la garda financiară şi la alte instituţii de control, astfel încât eradicarea evaziunii fiscale să fie reală şi această acţiune să scoată la suprafaţă un procent cât mai mare din economia subterană. În loc ca Guvernul să facă disponibilizări la Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul de Finanţe mai bine ar transfera această forţă de muncă bine instruită şi disciplinată instituţiilor care au ca obiectiv lupta contra evaziunii fiscale. 9. Depolitizarea şi eliminarea clientelei  politice prin promovarea în funcţii publice pe criteriul vocaţiei serviciului public, al competenţei şi al moralităţii şi asumarea funcţiilor pe criteriu politic doar la nivel de ministru, secretar de stat şi altele asimilate, în baza unui nomenclator clar şi limitat. Refacerea de urgenţă a corpului de funcţionari publici competenţi  şi apolitici. 10. Printr-o campanie susţinută în mediul rural, prin care să i se permită săteanului să acceseze fonduri europene se poate ajunge în scurt timp la dezvoltarea zonei rurale. Trebuie precizat că există fonduri europene care pot fi accesate fără a fi nevoie de contribuţie proprie.
ing. Gheorghe FENEŞER, preşedintele Partidului Conservator, Filiala judeţeană Alba

Publicitate

Curier Județean

Servicii medicale pentru 200 de persoane defavorizate din Alba Iulia: Primăria a lansat achiziția publică

Publicat

în

Servicii medicale pentru 200 de persoane defavorizate din Alba Iulia: Primăria a lansat achiziția publică

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat o invitație la o achiziție publică directă, pentru servicii medicale, în cadrul proiectului ”O nouă viaţă în „LUMEA NOUĂ” – Alba lulia”.

Serviciile furnizate în cadrul contractului se adresează unui număr de 200 de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, din ZUM/SDL, care urmează a fi recrutate în grupul ţintă al proiectului.

Electrica Furnizare Discount

Se are în vedere furnizarea următoarelor serviciile medicale:

– asistenţă medicală specializată la domiciliu;

– îngrijire medicală la domiciliu (toaleta pacientului cu probleme medicale şi/sau imobilizat, manevre pentru prevenirea escarelor, manevre pentru evitarea complicaţiilor pulmonare etc.);

– evaluarea stării generale de sănătate;

– monitorizarea unor scheme terapeutice;

– evaluarea stării cognitive AAMSE;

– recomandarea unor strategii terapeutice în cazuri de deficit cognitiv după evaluarea gravităţii bolii, recoltarea de probe pentru analize (analize uzuale, exsudat, probe pentru cultură în caz de ulcere/escare etc.);

– evaluare geriatrică;

– monitorizarea funcţiilor fiziologice ale organismului (tensiune arterială, saturaţia oxigenului în sânge, frecvenţa respiraţiei);

– evaluarea comorbidităţilor;

– EKG, ecografii abdominale, Doppler, infiltraţii articulare, tratamente injectabile, la îngrijirea plăgilor în cazul ulcerului varicos/escare, tratamente cu aerosoli, masaj terapeutic, fizioterapie respiratorie cu aparate speciale, prevenire osteoporoză şi schema de tratament etc;

Serviciile medicale care vor fi realizate în rândul copiilor cuprind: evaluare stare de sănătate, depistarea pediculozei, măsurarea temperaturii, pulsoximetrie, administrare tratament injectabil, antibiotic, antipiretic, administrare la nevoie de tratament perfuzabil cu antibiotic, vitamine, administrare tratament oral, monitorizare tratament oral, terapii cu aerosoli, evaluare nivel de rahitism, ecografie abdominală, analize medicale uzuale, exsudat faringian, monitorizare nou născuţi, urmărirea schemei de vaccinare şi recomandări în această privinţă, monitorizarea evoluţiei nivelului de dezvoltarea fizică sau psihică, evaluare stării de sănătate a danturii şi îndrumarea pacienţilor spre cabinetele specializate, monitorizarea evoluţiei etc.

Valoarea estimată pentru plata serviciilor este de 500.002,30 de lei.

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO ȘTIREA TA| Pe o rută de transport în comun din ALBA, în valul patru, se circulă pe sistemul „conserva cu sardine”

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Pe o rută de transport în comun din ALBA, în valul patru, se circulă pe sistemul „conserva cu sardine”

Transportul în comun pe ruta Șona – Blaj și retur este un calvar pentru călători, aceștia circulă înghesuiți precum sardinele într-o conservă în fiecare zi.

Este de la sine înteles că scopul oricărui operator privat de transport în comun este acela de a obține profit, dar la fel  acest serviciu prestat are și o normă de reglementări ce se pare că nu sunt respectate de către prestatorul de servicii.

Electrica Furnizare Discount

 

Degeaba și-a răcit gura Raed Arafat când spunea că șoferii de autobuze nu ar trebui să plece la drum dacă constată că un călător nu utilizează masca de protecție, de la vorbă până la realitatea „din teren” e drum lung.

Ruta a fost alocată în așa fel încât cetățenii din Șona, Bia și Lunca Târnavei se înghesuie în același mijloc de transport în comun, capacitatea fiind insuficientă.

În plin val patru al pandemiei normele de prevenție și protecție nu sunt aproape deloc respectate, iar numărul de călători este peste limita admisă de reglementări, așa cum reiese și din videoclipul transmis un cetățean:

Citește mai mult

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 18-19 septembrie 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 18-19 septembrie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 18-19 septembrie 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 18 – 20.09.2021

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare