Rămâi conectat

Curier Județean

Zăpadă mare la Arieşeni şi Şugag. În Munţii Şureanu, pericol de avalanşe la altitudini mai mari de 1.700 m

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit datelor comunicate de Jandarmeria Montană Alba şi de Serviciului Public Judeţean Salvamont Alba, în următoarea perioadă trebuie evitate toate traseele turistice din zona Arieşeni. La Şugag, traseele turistice sunt închise, cu excepţia drumului de la Luncile Prigoanei la Domeniul schiabil Şureanu. În ambele zone, indicatoarele şi marcajele montane sunt greu vizibile, fiind acoperite cu zăpadă.

În zonele montane nu s-au produs avalanşe, dar în zona Şugag există pericolul de producere a acestora, la altitudini mai mari de 1.700 lei; turiştii care schiază  pe pârtiile special amenajate nu sunt expuşi pericolului de a fi surprinşi de avalanşă.

Starea drumurilor: *la Arieşeni – carosabilul este acoperit cu zăpadă, se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt blocaje în trafic; se recomandă folosirea lanţurilor antiderapante; *la Şugag – de la Sebeş la Şugag, carosabilul este umed; de la Şugag la Barajul Oaşa – carosabilul e acoperit cu polei; de la Barajul Oaşa la Domeniul schiabil Şureanu drumul este acoperit cu zăpadă şi gheaţă, recomandându-se folosirea lanţurilor antiderapante; în zona Tău se lucrează la carosabil, iar pe o porţiune de 50 m se circulă pe o singură bandă, însă nu sunt blocaje în trafic. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea