Rămâi conectat

Curier Județean

Zăpadă mare la Arieşeni şi Şugag. În Munţii Şureanu, pericol de avalanşe la altitudini mai mari de 1.700 m

Bogdan Presecan

Publicat

în

Potrivit datelor comunicate de Jandarmeria Montană Alba şi de Serviciului Public Judeţean Salvamont Alba, în următoarea perioadă trebuie evitate toate traseele turistice din zona Arieşeni. La Şugag, traseele turistice sunt închise, cu excepţia drumului de la Luncile Prigoanei la Domeniul schiabil Şureanu. În ambele zone, indicatoarele şi marcajele montane sunt greu vizibile, fiind acoperite cu zăpadă.

În zonele montane nu s-au produs avalanşe, dar în zona Şugag există pericolul de producere a acestora, la altitudini mai mari de 1.700 lei; turiştii care schiază  pe pârtiile special amenajate nu sunt expuşi pericolului de a fi surprinşi de avalanşă.

Starea drumurilor: *la Arieşeni – carosabilul este acoperit cu zăpadă, se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt blocaje în trafic; se recomandă folosirea lanţurilor antiderapante; *la Şugag – de la Sebeş la Şugag, carosabilul este umed; de la Şugag la Barajul Oaşa – carosabilul e acoperit cu polei; de la Barajul Oaşa la Domeniul schiabil Şureanu drumul este acoperit cu zăpadă şi gheaţă, recomandându-se folosirea lanţurilor antiderapante; în zona Tău se lucrează la carosabil, iar pe o porţiune de 50 m se circulă pe o singură bandă, însă nu sunt blocaje în trafic. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Consilier local din comuna Vadu Moților, conflict de interese constatat de ANI: Care a fost motivul

Bera Larisa

Publicat

în

Consilier local din comuna Vadu Moților, conflict de interese constatat de ANI: Care a fost motivul Lup Iosif, consilier local al comunei Vadu Moților, Județul Alba a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate, după ce a adoptat Hotărâri în favoarea societății comerciale la care era angajat. Citește și:  BEJ Alba a respins […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea