Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zăpada de pe drumurile din Alba, reclamată la 112

Publicat

în

Zăpada căzută peste judeţul Alba a fost reclamată la 112 prin aproximativ 29 de apeluri telefonice, din 14 decembrie de la ora 17.00 până a doua zi dimineaţa, 15 decembrie, la ora 8.00. Şoferii prinşi în trafic au reclamat în apelurile la 112 deviate spre poliţie că şoselele erau acoperite cu zăpadă, zăpadă care le-a provocat derapaje. Toate echipajele mobile ale poliţiei rutiere au ieşit în stradă, avertizând şoferii cu maşinile neechipate pentru iarnă asupra condiţiilor dificile de drum şi asupra riscurilor la care se expun.
lÎn jurul orei 17.30, pe DJ 107M, la urcare spre satul Vălişoara, comuna Livezile, o autoutilitară care transporta ţiglă a derapat pe drumul îngheţat şi acoperit cu zăpadă, rămânând blocată parţial în afara carosabilului.
lLa ora 17.05, în aceeaşi zi, Poliţia Oraşului Cugir a fost sesizată telefonic prin SNUAU 112, cu privire la faptul că pe DJ 704, în afara localităţii  Cugir s-a produs un accident rutier. Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că O.I., de 61 ani, din Cugir, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe direcţia Cugir – Vinerea, a derapat pe şoseaua acoperită cu zăpadă şi a intrat în coliziune cu un autobuz care venea din sensul opus. În urma accidentului, şoferul maşinii mici cât şi pasagera sa, I.O. de 35 ani, din Cugir, au suferit leziuni corporale, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean Alba.
lTot la Cugir, la ora 19.15, s-a mai produs încă un accident rutier. T.N., de 59 ani din Cugir, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi nemarcat, moment în care a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus de T.M., de 21 ani, din aceeaşi localitate. În urma accidentului T.N. a suferit leziuni corporale, fiind transportat la Spitalul Judeţean Alba. Cercetările continuă.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Publicat

în

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Într-o lume muzicală marcată de dominația comercialului și a mediocrității, „Sărbătoarea muzicii” devine o pledoarie minunată pentru un week-end lipsit de constrângerile ritmurilor care ne inundă auzul de pe toate frecvențele radiourilor.

Concertul SymPhoenix – un proiect muzical marca Phoenix, acompaniază Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Oltenia, dirijor: Bogdan Vodă – de sâmbătă seară a fost un real succes: piesa „Fată verde” nu o să îmbătrânească niciodată și continuă să le dea fiori ascultătorilor, mai ales atunci când este audiată LIVE.

Electrica Furnizare Discount

Alături de Nicu Covaci, care are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol, noua trupă Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc, mergând pe aceeași linie, cu un aer mai degrabă războinic. Noii membri ai formației au abordat numeroase sub-genuri ale rock-ului, traseul stilistic al trupei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajungând la etno – rock.

Citește și: VIDEO| Bucuria din ochi l-a dat de gol pe primarul Pleșa: e mega fan Phoenix! Ce spune acesta despre trupa consacrată

Phoenix s-a întâlnit cu publicul din Alba Iulia în cadrul unui spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia, dirijor Bogdan Vodă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, antreprenorul grec Aktor a turnat primul strat de asfalt. Astăzi, chiar dacă e sâmbătă se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda.  Acesta va fi utilizat pentru dechiderea circulației cu retricții și limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren.

Electrica Furnizare Discount

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat, fiind, de departe punctul din șantier cu cea mai bună mobilizare.

La nodul rutier Teiuș, în zona pasajului rutier peste calea ferată, s-a ajuns la nivel cu umpluturile, iar în partea dinspre Turda se toarnă plăcile de racordare.

Potrivit afirmațiilor fostului ministru Drulă, făcute la postul B1: ”cineva trebuie să fie foarte-foarte rău intenționat”… pentru ca să nu se deschidă circulația rutieră pe acest lot în acest an!

Citește mai mult

Ştirea zilei

ȘTIREA TA| Prevenția și protecția sunt un lux pe o rută de transport în comun din ALBA: „Nici șoferul nu poartă mască”

Publicat

în

ȘTIREA TA| Prevenția și protecția sunt un lux pe o rută de transport în comun din ALBA: „Nici șoferul nu poartă mască”

Potrivit informațiilor transmise de către un cititor redacției ZiarulUnirea.ro pe ruta Alba Iulia – Cugir, județul Alba, în mijlocul de transport în comun, prevenția și protecția sunt un lux, ori o întâmplare.

„Ieri am mers pe această rută și am rămas efectiv îngrozit. Mai mult de jumătate din călători nu purtau deloc mască. Dar ce să ne mai mirăm dacă nici ȘOFERUL nu purta mască de protecție! Ce exemplu dă la ceilalți călători, dacă însăși șoferul nu poartă mască?

Pe de altă parte, era foarte mare înghesuială și plin de oameni în autobuz, bineînțeles, fără mască. Stăteau chiar și câte 3-4 unul lângă altul, fără mască. Un om stătea foarte aproape de mine și nu purta mască, „îmi sufla în gură” , cum s-ar spune.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA| Pe o rută de transport în comun din ALBA, în valul patru, se circulă pe sistemul „conserva cu sardine”

Bineînțeles că am făcut o sesizare și către compania de transport, dar aceștia nu au răspuns în nici o manieră.

Dacă nu se iau măsuri concrete și sigure pentru prevenirea COVID-19 și controale intense în mijloacele de transport, cum am vrea să scăpăm de această pandemie? Ne mai mirăm de cazurile de COVID-19, când în mijloacele de transport oamenii stau ,,relaxați și fără mască de protecție”. Cel mai jignitor lucru, este că însăși șoferul nu poartă mască.

Fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare