Rămâi conectat

Actualitate

WEEKENDUL 15-16 august, cel mai aglomerat din această vară pe drumul spre mare și spre munte. Recomandări de la polițiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

taxare_fetestiAcest sfârșit de săptămână a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, anunță Centrul Infotrafic. Nu mai puțin de 70.000 de autovehicule s-au înregistrat în ultimele două zile pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers București – Constanța.

Duminica dimineata, traficul rutier pe A2 Bucuresti – Constanta este intens. La statia de taxare de la Fetesti, pe sensul de mers catre Bucuresti, pe banda destinata achitarii pe loc a peajului, s-a format o coloana de autovehicule de aproximativ 100 de metri, iar pe benzile 2 si 3 se circula cu o viteza de aproximativ 50-70 de km/h.

Pe DN39 Mangalia – Agigea valorile de trafic sunt ridicate. Se circula in coloana, din zona statiunii Eforie Sud si pana la intrarea pe A4.

Pe DN1, pe Valea Prahovei, precum si pe A1 Pitesti – Bucuresti, traficul rutier a crescut in intensitate, insa, pana la aceasta ora, nu au fost semnalate blocaje in trafic din cauza aglomeratiei.

La punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse catre Bulgaria, traficul rutier este intens iar la intrarea pe Podul Prieteniei s-a format o coloana de autovehicule de aproximativ 50 – 100 de metri.

Potrivit Centrului Infotrafic, este posibil sa se formeze coloane de masini si la iesirea de pe autostrada A2 catre DN Centura Capitalei, dar mai ales la statia de taxare de la Fetesti, intrucat multi conducatori auto prefera sa plateasca taxa de pod la singurele ghisee destinate achitarii pe loc a tarifului (cate o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numarul unu). Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, Centrul Infotrafic le reaminteste conducatorilor auto ca prin statia de taxare se poate trece liber pe benzile doi si trei, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa sa se plateasca in avans sau ulterior, pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii, la statiile de distributie a carburantilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numarul 7577 – numar disponibil in retelele de telefonie mobila ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE si RCS&RDS (detalii pe site-ul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).

„Deoarece pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta circulatia va fi foarte intensa (o autostrada are o capacitate medie de preluare de 2500 de autovehicule pe ora), le recomandam conducatorilor auto sa respecte urmatoarele reguli:

-sa pastreze in mers o distanta corespunzatoare, care sa le permita sa opreasca in conditii de siguranta;

-sa respecte limitele legale de viteza;

-sa foloseasca luminile de intalnire;

-sa se asigure si sa semnalizeze cand schimba banda de circulatie;

-sa puna in functiune luminile de avarie cand incheie o coloana care opreste sau incetineste brusc;

-sa acorde prioritate la iesirea din spatiile de servicii;

-sa nu circule sau sa opreasca pe banda de urgenta, exceptand cazurile justificate;

-in cazul in care observa, la plecare, ca numarul de autovehicule aflate in trafic este foarte mare, sa astepte pana ce intensitatea circulatiei mai scade.

De asemenea, dinspre Constanta, pentru evitarea aglomeratiei, pot fi folosite si alte rute: -DN2A Constanta – Harsova; -DN3 Constanta – Murfatlar – Ostrov – Calarasi (traversare cu bacul).

Mare atentie! Nu opriti si nu circulati pe banda de urgenta a autostrazilor! Aceasta este destinata exclusiv autospecialelor de interventie!”, recomanda Centrul Infotrafic.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea