Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Vreți să aflați cum se îngrijesc caii Frizieni și să petreci timp în compania lor? Program de voluntariat în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vreți să aflați cum se îngrijesc caii Frizieni și să petreci timp în compania lor? Program de voluntariat în Cetatea Alba Carolina

Ninke Land, o lume fascinantă și mereu surprinzătoare, își va deschide în curând porțile la Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina. Proiectul a luat ființă din dragostea față de cai și își propune în primul rând să atragă cât mai mulți tineri în activitățile sale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, cei care vor să petreacă timp de calitate în compania celor 7 cai și doi ponei din Cetatea Alba Carolina, se poate înscrie în programul de voluntariat.

Ce presupune să fi voluntar

Scopul voluntariatului la cai este de a-i atrage pe tineri, în special, și de a-i aduce în zona de sport, de contact cu caii. Programul presupune multă implicare din partea voluntarilor, urmând ca aceștia să treacă prin toate etapele îngrijirii cabalinelor, pornind de la munca de jos și învățând treptat că nu este o rușine să muncească pentru a obține o recompensă de la cai.

Citește și: FOTO Ninke Land, lumea fascinantă a cailor, în Cetatea Alba Carolina: Plimbări călare, spațiu pentru zile de naștere și ședințe foto. Când va avea loc inaugurarea

Până să ajungă la călăritul animalelor, voluntarii vor învăța să curețe boxele cailor, cum să îi hrănească, dar și cum se țeselează corect un cal. Un alt aspect important în munca cu caii este observarea acestora. Fiecare observație -problemă de sănătate sau comportament – va fi trecută de către voluntari într-un caiet pe care îl are fiecare animal, iar apoi vor fi discutate împreună cu toată lumea.

”E mult de muncă până să călărească. Trebuie să cunoască foarte bine animalul, vom face un minim de dresaj și vrem să le arătăm că dacă le dăm dragoste și tot ce vrem să le oferim, caii o să facă un efort și o să vedem rezultate. La primele rezultate o să fie o bucurie enormă și noi ne atingem scopul. Îi ducem de lângă telefon și calculator și învață ceva frumos. Vrem să le arătăm că prin a se murdări pe mâini o să existe și satisfacție”, spun inițiatorii programului.

Ce beneficii vor avea voluntarii

Voluntarii înscriși în program care participă la activități, beneficiază de lecții de echitație și organizarea zilei de naștere în incintă, în mod gratuit. Pentru înscrieri puteți să lăsați mesaje pe whatsapp la numărul de telefon 0753467330.

Vârsta minimă de înscriere este de 14 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea