Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO Ninke Land, lumea fascinantă a cailor, în Cetatea Alba Carolina: Plimbări călare, spațiu pentru zile de naștere și ședințe foto. Când va avea loc inaugurarea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ninke Land, lumea fascinantă a cailor, în Cetatea Alba Carolina: Plimbări călare, spațiu pentru zile de naștere și ședințe foto. Când va avea loc inaugurarea

O lume fascinantă și neașteptată își va deschide în curând porțile la Alba Iulia. NINKE LAND îi va avea ca protagoniști pe cei 7 cai și doi ponei din Cetatea Alba Carolina.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Caii sunt animale superbe, inteligente și grațioase, iar echitația este considerată un sport nobil, care a atras oamenii de la mic la mare, de-a lungul timpului. Inițiativa îi aparține unei albaiulience, care și-a făcut un obicei din a vizita caii și care vrea ca și alte persoane să se bucure de compania animalelor: ”În urma cu mulți ani am descoperit întâmplător această locație care se află în șanțurile Cetății, în apropiere de hotelul Medieval”.

Dacă inițial mergea la cai de câteva ori pe săptămână timp de doi ani, treburile zilnice au împiedicat-o să mai treacă pragul locației.  Anul trecut însă, prin august, în timp ce se plimba prin șanțuri, a intrat să vadă ce mai fac căluții. De atunci merge din nou aproape zilnic.

”Recunosc, acești cai îmi dau o dependență pe care cu greu mi-o pot stăpâni. De fapt, este dependenta de bine, de liniște, de relaxare. Nu degeaba se folosește atât de mult în exterior terapia cu cai”, povestește femeia.

Discutând cu mai multe persoane, aceasta a ajuns la concluzia că ar fi incredibil dacă locația ar fi redeschisă publicului, motiv pentru care a luat legătura cu proprietarul cailor care a fost de acord cu ideea. Drept consecință, în curând, această locație o să fie accesibilă și persoanelor care vor să vadă caii și nu numai: ”Pot fi vizitați cei 7 cai din rasa frizian care sunt extrem de blânzi și prietenoși cu copiii, precum și cei doi ponei, urmând să fie aduse și ale animale care să facă o companie plăcută copiilor”.

Locația va avea un spațiu amenajat pentru organizarea zilelor de naștere pentru copii, cu acces la cai și plimbare călare pe cal.  Vor fi locații speciale pentru organizarea ședințelor foto cu caii, inclusiv închiriatul echipamentelor caracteristice schimbului de gardă.

De asemenea, va exista un program de voluntariat în colaborare cu școlile în care copiii pot petrece timp de calitate în compania cailor care implică responsabilizare și îi ține departe de telefon.

În ceea ce privește numele locației, acesta pornește de la cel mai blând și inteligent căluț dintre cei 7 existenți care are 25 de ani și se numește Ninke și care este slăbiciunea femeii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea