Vremea în weekend: Temperaturi scăzute, ninsori la munte și ploi în restul țării

Vreme rece şi mohorâtă în toată ţara, iar meteorologii nu exclud posibilitatea să mai avem parte de episoade de iarnă severă în România.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), sâmbătă, în ţară, valorile termice vor fi în creştere de la o zi la alta în majoritatea regiunilor, mai accentuat în cele sudice. În vest, centru şi nord probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată. Şi în Bucureşti, vremea se va încălzi, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă.

ELIT

De duminică, temperaturile încep să crească uşor, vreme foarte caldă fiind prognozată săptămâna viitoare în sud-estul ţării.

Elena Mateescu, director general al ANM, a declarat la Digi24 că nu poate fi exclusă posibilitatea ca episoade de vreme severă să se producă în România, indiferent de sezon. Întrebată dacă ne mai aşteptăm la episoade de iarnă severă în România, Elena Mateescu a răspuns că nu trebuie exclusă nicio posibilitate.

Mihail David - 2020

„Aceste estimări săptămânale ne dau aprecieri ale anomaliilor termice sau de precipitaţii faţă de mediile climatologice. Mai ales în sezoanele de tranziţie putem să avem episoade scurte severe, indiferent de sezon, pot fi prelungiri ale sezonului de iarnă în primăvară sau de vară în luni de toamnă. Aşa cum se tot întâmplă”, a spus Elena Mateescu.

În legătură cu prognoza meteo pentru perioada imediat următoare, directorul ANM a explicat că există o tendinţă spre deficit a cantităţilor medii săptămânale de precipitaţii.

„Până pe 16 martie e posibil ca în sud şi sud-est să vorbim de un fenomen de secetă puternică şi extremă. Dacă luăm în considerare scenarii previzibile pentru 2021 – 2050, simulările indică posibilitatea menţinerii acestei tendinţe de creştere a temperaturii medii. Iată, avem luni de iarnă cu decembrie foarte călduros, cu abatare termică pozitivă de 3,1 grade, avem ianuarie, cu 1,4 grade şi februarie deja cu abatere termică pozitivă de 3 grade Celsius”, a explicat directorul ANM.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...