Rămâi conectat

Actualitate

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 7 decembrie. Când se anunţă primele ninsori

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 24 noiembrie-7 decembrie, în regiunile ţării. În  Transilvania, vremea se va răci la mijlocul acestei săptămâni, iar în intervalul 28 noiembrie – 5 decembrie sunt aşteptate precipitaţii mixte, în general slabe. La munte, tot în această perioadă, sunt prognozate ninsori.

Vremea în TRANSILVANIA. Cu variaţii de temperatură în general mici de la o zi la alta, vremea se va menţine uşor mai rece decât în mod obişnuit. Astfel, media regională a temperaturilor maxime nu va depăşi 4 grade, iar între 26 şi 28 noiembrie şi din nou între 4 şi 7 decembrie aceasta va fi în jurul a 2 grade. Temperaturile minime vor avea permanent o medie sub 0 grade, iar în cele mai reci nopţi, estimate la mijlocul acestei săptămâni şi spre sfârşitul intervalului de prognoză , aceasta va coborî până în jurul a -5 grade.

Între 24 şi 27 noiembrie vor fi condiţii reduse de precipitaţii, însă în intervalul 28 noiembrie – 5 decembrie va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte, în general slabe.

 LA MUNTE

Până pe data de 26 noiembrie, media temperaturilor maxime se va situa între -1 şi -3 grade, iar între 27 noiembrie şi 2 decembrie, valorile termice medii diurne vor creşte uşor ajungând la 1…2 grade. Începând cu 3 decembrie, maximele medii diurne vor scădea uşor şi treptat spre -1 grad. Regimul minimelor nocturne va cunoaşte doar mici variaţii pe parcursul celor două săptămâni, astfel încât se vor înregistra valori medii ale temperaturilor minime sub pragul de îngheţ, cuprinse între -8 şi -5 grade.

În prima parte a acestei săptămâni se vor semnala ninsori slabe şi doar pe arii restrânse, dar, începând cu 28 noiembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant ninsori, va fi ridicată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea