Rămâi conectat

Actualitate

Vremea în Transilvania – prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administraţia Naţională de Meteorologie a  publicat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 14 – 27 octombrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit la mijlocul lunii octombrie, media valorilor maxime urmând a se situa între 17 şi 19 grade, iar a minimelor între 7 şi 9 grade.

Din 17 octombrie temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12…14 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 4…6 grade vor caracteriza dimineţi normale.

Începând cu data de 19 octombrie şi posibil până spre sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic se va situa peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 15…19 grade, cât şi a minimelor, anticipate a se situa între 4 şi 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 16 octombrie când vor fi local cantităţi de apă mai însemnate, dar şi în 23 octombrie când sunt posibile ploi slabe.

La munte, în general regimul termic se va menţine apropiat de cel climatologic normal, cu valori maxime în medie de 9…14 grade şi minime între 3 şi 7 grade. Ceva mai rece va fi vremea în intervalul 16-19 octombrie, când media valorilor nocturne va fi în jurul a 0 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de 5…8 grade.

Vor fi posibile precipitaţii slabe în mare parte a intervalului, însă în jurul datei de 16 octombrie acestea vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ. În aceeaşi perioadă, pe fondul scăderii de temperatură, vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere la altitudini mari.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea