Rămâi conectat

Actualitate

VREME de primăvară în România: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În următoarele patru săptămâni, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în toată țara, iar cantităţile de precipitaţii se vor situa, în general, în jurul celor normale în aproape toate zonele ţării, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 20 februarie – 20 martie.

În săptămâna 20 – 27 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric (nivelul precipitațiilor) va fi excedentar în regiunile centrale, nord-vestice, dar mai ales ales în zonele montane, dar şi deficitar în regiunile sudice şi sud-estice. În rest va fi apropiat de cel normal.

În săptămâna 27 februarie – 6 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Estimările meteorologice pentru săptămâna 6 – 13 martie arată temperaturi medii uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, şi un regim pluviometric apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 13 – 20 martie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă în general excedentară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

Estimările meteorologice pentru intervalul 20 februarie – 20 martie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 – 2022.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea