Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Voucherele educaționale ar putea fi majorate din 2023: Câți bani vor primii copiii din medii vulnerabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Voucherele educaționale ar putea fi majorate din 2023: Câți bani vor primii copiii din medii vulnerabile

Cuantumul voucherelor educaționale ar putea crește începând cu anul școlar 2023-2024, a transmis Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene. Acest lucru va fi posibil după ce se va schimba mecanismul de acordare al acestor tichete pentru copiii din medii vulnerabile. Astfel, potrivit ministrului, valoarea voucherelor va crește de la 500 de lei, cât sunt în prezent, la 750 de lei.

„Vom gândi o platformă informatică dedicată pentru voucherele elevilor și vom folosi bazele de date de la ANAF, pentru a verifica venitul mediu pe membru de familie.

Pur și simplu, inspectoratele școlare au situația copiilor aflați în evidențe, iar de la Finanțe să preluăm veniturile pe membru de familie, să încercăm prin aceste baze de date – de la Finanțe și de la Ministerul Educației – să scoatem lista de beneficiari, cum am procedat la voucherele sociale când nu trebuie să depună nimeni cerere”, a precizat Boloș.
Un nou mecanism va fi de bun augur

În cadrul aceluiași discurs, oficialul a adus în discuție schimbarea „totală” a mecanismului care este una necesară, în contextul în care colaborarea autorităților cu inspectoratele școlare județene este greoaie.

„Schimbăm mecanismul în totalitate. Va fi cu o platformă dedicată. Cu inspectoratele școlare merge extraordinar de greu toată procedura. Și noi trebuia să le avem date înainte de începerea anului școlar, ca să se poată cumpăra rechizitele, și în august cumva să virăm acei bani pentru toți beneficiarii.

Lucrăm la un mecanism nou care va presupune ca, înainte de începerea anului școlar, să facem aceste viramente și să regândim, pentru că a crescut semnificativ numărul beneficiarilor acestui program, care este foarte așteptat de părinți și de către elevi”, a mai spus ministrul, potrivit celor de la Fanatik.
Cum pot folosi elevii banii

Ministrul Boloș a precizat că elevii din România își pot achiziționa haine, rechizite, cărți, indiferent de zona unde locuiesc sau mediul social din care fac parte cu ajutorul acestor vouchere educaționale oferite de Guvern.

„Vrem să le introducem inclusiv cumpărarea de carte, să-și poată cumpăra și cărți, poate chiar să creștem valoarea voucherului de la 500 la 750 de lei, să introducem mai multe facilități pentru a sprijini începutul de an școlar, cu hăinuțe, rechizite școlare, ghiozdan, cărți și tot ce le mai trebuie pentru parcursul educațional”, a mai spus Marcel Boloș.

Oficialul a transmis că aproximativ 190.000 de copii angrenați în sistemul educațional vor primi aceste vouchere până în prima săptămână din decembrie.

„Sigur le vor intra banii până cel târziu în prima săptămână din decembrie”, a apreciat ministrul Fondurilor europene.

Boloș a mai subliniat că restul de 55.000 de elevi vor primi banii până în februarie 2023, întrucât acestora nu le-au fost încă emise cardurile și „urmează procedura legală pentru atribuire, astfel încât să putem emite cardurile și să le încărcăm”.

În anul 2022-2023, 405.000 de elevi beneficiază de acest ajutor din partea statului, potrivit datelor emise de minister.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea